Stiri calde

Declaraţia ministrului delegat pentru Afaceri Europene „Integrarea României în spaţiul Schengen este un drept!Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut asăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubačić, în contextul dezbaterilor privind viitorul Europei, dar și al recentului discurs susținut de prim-ministrul olandez Mark Rutte în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, informează MAE.

În cadrul discuției au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, ambele părți stabilind necesitatea identificării de noi modalități de consolidare a dialogului dintre România și Regatul Ţărilor de Jos în domeniul afacerilor europene.
Ministrul delegat a evidențiat relaţiile bune existente între cele două state, în special în domeniul economic, subliniind că există puncte asupra cărora România și Regatul Țărilor de Jos pot identifica elemente de convergență.

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat dorința României de a se integra în spațiul Schengen, precizând că țara noastră aplică deja dispoziţiile acquis-ului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă, asigurând protecția graniței externe a Uniunii Europene prin gestionarea, cu responsabilitate şi eficienţă, a peste 2.000 de kilometri de frontieră.
„Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene și dorim să promovăm împreună politici și soluții menite să asigure dezvoltarea durabilă a proiectului european. Ținând cont de provocările actuale, reiterăm faptul că țara noastră dorește să participe la toate formele de cooperare menite să aprofundeze integrarea europeană. România respectă de foarte mulți ani toate criteriile pentru a adera la spațiul Schengen, este un exemplu la nivel european în materie de securitate și de protecție a frontierelor, iar statele care sunt încă reticente față de integrarea noastră trebuie să știe că au la fel de mult de câștigat din apartenența noastră la spațiul comun. România susține o «Uniune de drept și a drepturilor», în care regulile, normele și legislația europeană sunt respectate de toată lumea. În acest context, integrarea României în Schengen este un drept“, a explicat ministrul delegat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victor Negrescu (PSD) - „Prioritatea în viitorul Parlament European trebuie să fie alocarea de fonduri suplimentare pentru România şi combaterea sărăciei“

24 May 2019 522

Candidaţii PSD la europarlamentare 2019. Rovana Plumb şi Carmen Avram deschid lista

08 May 2019 733

PSD a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Cine se află pe lista prezentată de Liviu Dragnea

25 Mar 2019 836

Victor Negrescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

12 Mar 2019 623

Cuvinte de laudă la adresa preşedinţiei rotative a Consiliului UE Premierul Viorica Dăncilă și miniştrii sunt foarte bine pregătiţi

02 Mar 2019 625

Klaus Iohannis, optimist cu privire la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România

25 Nov 2018 381

George Ciamba, noul ministru al afacerilor europene a depus jurământul la Palatul Cotroceni

14 Nov 2018 453

Senatorul Chiţac despre plecarea lui Negrescu din Guvernul Dăncilă - „Demisie de frondă!“

13 Nov 2018 490

George Ciamba este noul ministru al Afacerilor Europene

12 Nov 2018 755

Cine va prelua atribuțiile ministrului pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu

11 Nov 2018 384

Ce spune ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, despre zvonurile demisiei din guvern

10 Nov 2018 619

Ce a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, despre demisia lui Victor Negrescu din Guvernul Dăncilă

10 Nov 2018 522

Demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul pentru Afaceri Europene a demisionat din funcție

10 Nov 2018 515

România a preluat Președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

19 Oct 2018 497

MAE. Consultări şi la Constanţa Concluziile consultărilor cetățenești arată că românii își doresc ca țara noastră să își asume mai mult apartenența la UE

08 Oct 2018 362