Victor Ponta Declarația unică de venit va fi introdusă în următorii ani, nu imediat

Declaraţia unică privind venitul anual va fi introdusă la nivel naţional în următorii ani, nu în perioada imediată, şi va fi completată în continuare doar de persoanele cu mai multe surse de venit, scopul fiind că taxele să fie achitate într-un singur loc, a declarat premierul Victor Ponta, informează hotnews.ro.

El a precizat că, în prezent, există un proiect-pilot în acest sens în Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar care trebuie extins.

Întrebat dacă declaraţia va trebui depusă de toată lumea sau doar de cei care au mai multe surse de venit, premierul a precizat că este vorba despre această ultima categorie, deoarece pentru cel care are doar un salariu ori pensie, declaraţia este depusă de angajator, respectiv Casa de Pensii.

Vineri, premierul Ponta a afirmat că România trebuie să revină la practică aplicată în prezent de toate ţările occidentale şi de Statele Unite ale Americii, în care fiecare cetăţean să aibă obligaţia de a-şi declara o dată pe an toate veniturile, declaraţie desfiinţată în 2005.

El a asigurat că Guvernul va păstra cota unică de impozitare până la alegerile din 2016.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.