Declarație de ultimă oră a Ministrului Justiției. Ce a declarat despre sesizarea Inspecției Judiciare după înregistrările apărute în presă


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că nu va sesiza Inspecţia Judiciară (IJ) după acuzaţiile care vizează activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el punctând că are deja un raport referitor la această instituţie, pe care îl poate prezenta oricând, infromează Agerpres.ro
 

"Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară, consider că la acest moment nu mai este necesară sesizarea IJ pentru că, dacă aţi sesizat, ne-ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm soluţionarea, rezultatele verificării IJ. (...) Prin urmare, nu voi sesiza IJ (...) am raportul privind activitatea DNA-ului întocmit şi îl pot prezenta oricând, există şi varianta cealaltă, cum spuneam, prezentării în plenul Parlamentului a unui raport sinteză privind activitatea Ministerului Public, DIICOT-ul, DNA-ul. Voi reveni în ţară şi voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, pe de o parte, şi rapidă, pe de altă parte. (...) Nu are sens să mai aşteptăm IJ. Să ne spună ce? Să confirme a n-a oară ceea ce în realitate ştim, pe de altă parte să prelungească termenul de rezolvare a problemei pe care o discutăm", a declarat Toader, luni, la Antena 3.

 
Ministrul a precizat că nu sunt făcute presiuni asupra sa cu privire la acest subiect, arătând că au ieşit multe lucruri la iveală.
 

"Presiuni asupra mea în acest sens vă asigur că nu sunt. (...) Dacă lucrurile aşa stau, este foarte bine ca oamenii, românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, ca românii să vadă modul în care se respectă sau nu ceea ce Constituţia spune, prezumţia de nevinovăţie", a spus ministrul Justiţiei.

 
Întrebat dacă raportul său va propune măsura revocării din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, el a arătat că raportul său va propune 'o măsură'.
 

"Chiar dacă a trecut un timp, chiar dacă unii au spus că trebuia să iau o poziţie mai repede, mai rapidă, eu apreciez contribuţia tuturor celor care din media sau din mediul privat, că sunt martori, că sunt foşti inculpaţi, români, nu contează, au contribuit la scoaterea la suprafaţă a celor semnalate. (...) Raportul meu sigur va propune o măsură", a mai declarat Toader.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Ministerul Justitiei

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost trimis de Guvern în Parlament proiectul prin care fugarii condamnaţi vor plăti costurile repatrierii (VIDEO)

21 Mar 2024 480

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu MJ va începe demersurile pentru extrădarea lui Ionuţ Mircea Costea din Turcia

03 Feb 2024 603

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1247

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat din România trebuie soluţionate în ţară!”

04 Jan 2024 682

Mihaiela Moraru-Iorga, Ionuț Ardelean și Adrian Petre Todoran susțin interviurile pentru funcțiile de conducere din DNA și DIICOT!

04 Dec 2023 796

CSM a stabilit interviurile procurorilor propuși de ministrul Justiției pentru funcțiile de conducere din DNA, DIICOT și Parchetul General

29 Nov 2023 779

Ministerul Justiției vrea să acorde Diploma Meritul Judiciar unui magistrat. Ce procuror este vizat

14 Nov 2023 1105

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu „De-acum, deținuții au o a doua șansă! Aceștia vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională”

09 Nov 2023 787

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România. O statistică tristă pe care trebuie să o oprim!”

30 Oct 2023 727

Vicepreședinta Comisiei Europene s-a întâlnit cu Alina Gorghiu. Tema discuției, consolidarea justiției din România

30 Oct 2023 705

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor”

27 Oct 2023 833

Guvernul sprijină activitatea Ministerului Public! Ce decizii au fost luate în ședința Executivului

27 Oct 2023 795

Mesajul Alinei Gorghiu Proiectul de lege al Ministerului Justiției, adoptat de Senat. Vizate persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare

23 Oct 2023 860

Declarația ministrului Justiției, Alina Gorghiu, despre fugarul Romeo Marian Ursu

21 Oct 2023 738

Ce sumă a alocat Guvernul României pentru Ministerul Justiției din Fondul de rezervă bugetară

12 Oct 2023 966