Declaraţie şoc a unui istoric american Dolarul va dispărea în câţiva ani

Dolarul american fie va dispărea până la finele acestui deceniu, fie va exista sub o cu totul altă formă decât cea actuală, susține istoricul monetar american Mike Maloney, conform money.ro.
 
Bazându-se pe modelele istorice și pe starea alarmantă a sistemului monetar din SUA, Maloney este de părere că dolarul american își trăiește acum ultimii săi ani în calitate de monedă viabilă. Specialistul a prognozat, într-un interviu pentru „Peak Prosperity”, că moneda SUA va fi în mod inevitabil înlocuită într-un termen destul de scurt, aproximativ la sfârșitul acestui deceniu, scrie publicația Zero Hedge.
 
„Toate acestea converg cu experimentele nebune pe care le-a făcut Federal Reserve. Eu sunt convins că acestea au consecințe economice inevitabile. Și înainte de sfârșitul acestui deceniu, în cazul în care va mai exista încă un dolar american, acela nu va mai fi dolarul american de astăzi. Va fi un dolar legat de un sistem monetar foarte diferit”, a declarat Mike Maloney.
 
Acesta afirmă că, dacă în trecut dolarul era susținut de valoarea aurului, în prezent, singura susținere de care beneficiază moneda SUA este promisiunea de a-i impozita pe cetățeni în viitor, prin intermediul obligațiunilor Trezoreriei SUA sau al relaxării cantitative a Fed, precum și prin cumpărarea de valori mobiliare ipotecare.
 
Sursa: money.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preotul Claudiu Banu, de la Biserica Sfântul Mina din Constanţa, declaraţie şoc pe Facebook

03 Nov 2015 5364

Declaraţie-şoc a unui oficial european Rusia va ocupa întregul litoral al Mării Negre!

20 Sep 2014 2148