Delegaţia Ligii Militarilor Profesionişti, în dialog cu ministrul Mihai Fifor. Ce subiecte au fost dezbătute


Ministrul Apărării Mihai Fifor a avut în data de 24.05.2018 o întâlnire de lucru cu delegația Ligii Militarilor Profesioniști, la care a participat și Șeful de cabinet al ministrului apărării, Generalul Gelaledin Nezir.

În cadrul întrunirii au mai participat Dănuț Albu, președinte LMP, Gabriel Radu, secretar LMP și Doru Păcurar, reprezentant LMP Brașov.

Aceștia i-au prezentat ministrului Mihai Fifor problemele militarilor profesioniști, bucurându-se de susținere înaltului responsabil guvernamental, în găsirea celor mai bune soluții pentru ridicarea standardului profesional și de viață al militarilor.

În cadrul dialogului direct s-a adus în discuție necesitatea finalizării Proiectului Legii Statutului cadrelor militare, gradaților și soldaților, precum și necesitatea înaintării unei Hotărâri de guvern, în vederea dublării misiei militarilor aflați în misiuni de instrucție, tabere de aplicații pe teritoriul național.

Un alt subiect discutat a vizat modificarea Legii 223/2015, astfel încât gradații profesioniști trecuți în rezervă din motive neimputabile lor, la vârsta de 40 de ani, să poată deschide dreptul de pensie, scăzând grupele de muncă.

S-a avut în atenție necesitatea modificării M-110, astfel încât copiii aflați în întreținerea SGP să beneficieze de decontarea tratamentelor medicale.

În ceea ce privește problema plății orelor suplimentare, ministrul Mihai Fifor i-a asigurat pe reprezentanții LMP că va lua măsuri în vederea rezolvării acestei probleme stringente.

În ceea ce privește problema diurnei marinarilor aflați în misiuni în apele internaționale, s-a avut în atenție necesitatea schimbării valutei din dolari în euro, abrogandu-se HG-1626/2004 si aplicarea L-121/2011.


În cadrul discuțiilor, delegația LMP a propus ministrului Mihai Fifor realizarea contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată, situație care ar duce la rezolvarea unor probleme sociale și profesionale ale militarilor profesioniști.

De asemenea, a fost supusă atenției ministrului apărării problema militarilor declarați „apt limitat”, după ani de serviciu în slujba țării, precum și necesitatea găsirii unor soluții practice, astfel încât aceștia să nu fie dați afară din sistem, la sfârșitul perioadei de contract. S-a adus în discuție și revizuirea baremelor medicale.

Asociație socio-profesională reprezentativă a Corpului SGP, Liga Militarilor Profesioniști își reafirmă convingerea că dialogul deschis, direct este singura soluție pentru rezolvarea problemelor ce preocupă acest corp profesional, bucurându-se de deschiderea spre dialog și implicarea directă a factorilor decidenți din MApN.


Sursă foto: Liga Militarilor Profesioniști

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 473

Neptun La „Cupa Camarazii LMP“ participă și echipa militarilor din Muntenegru. Helmuth Duckadam, invitat de onoare (GALERIE FOTO)

14 Sep 2023 1199

Liga Militarilor Profesioniști, poveste impresionantă. Soție de militar, o mândrie dar...

14 Apr 2023 2586

Marina LMP Constanța, pe locul trei la „Cupa Camarazii LMP“, de la Neptun

20 Sep 2022 1369

Ce echipe participă la Cupa „Camarazii LMP“, de la Neptun (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1510

Militarii se întrec la Neptun la Cupa „Camarazii LMP“

11 Aug 2022 1473

Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru Ionuț Gabriel Neagu, performer și în sport

29 Jul 2022 1613

Mini-fotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, două victorii mari, la echipe de pe podium. „Am reușit să formez o adevărată familie“

16 Mar 2022 3004

Echipa de mini-fotbal a Ligii Militarilor Profesioniști țintește locul patru în Liga 1 - zona județului Constanța

02 Mar 2022 2507

Minifotbal Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, victorie la scor și cu FC Soveja. Retur început în forță

11 Jan 2022 2847

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4365

Constanța Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru luptătorul Ștefan Ilașcu (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 3389

Liga Militarilor Profesioniști, la ceas aniversar. Împlinește 11 ani de la înființare

17 Sep 2021 1618

Minifotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, vicecampioană la „Superliga Companiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2736

Plugușorul Ligii Militarilor Profesioniști Mâine anul se înnoiește/Costul vieții noastre crește/ Și salariul tot pe loc/Cîțu-i fratele lui Boc!

31 Dec 2020 3412