Stiri calde

​Delegația Ligii Militarilor Profesioniști la o nouă întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Militarii au primit mai multe vești bune

Delegația Ligii Militarilor Profesioniști a avut o nouă întâlnire, ieri, cu ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor, la sediul MApN. Potrivit reprezentanților LMP, problemele ridicate data trecută sunt, în cea mai mare parte, în curs de rezolvare, în septembrie speră să primească vești bune despre:
– Modificarea Legii 80/1995, în sensul în care SGP-ii cu studii superioare să poată accede în Corpul ofițerilor și maiștrilor militari sau posibilitatea avansării SGP cu rezultate deosebite în activitate, după 15 ani de carieră, în urma susținerii unor examene de specialitate, ca subofițeri sau maiștri militari.
– Modificarea Legii 384/2006 pentru a da și SGP posibilitatea să încheie contracte de muncă similare cu cele ale cadrelor militare în activitate, respectiv contracte încheiate pe perioadă nedeterminată, după 15 ani de activitate;
– soluții pentru echiparea SGP cu ținută de oraș, în toate unitățile militare din țară;
– Urgentarea plății orelor suplimentare;
– Dublarea diurnei militarilor aflați în misiuni de antrenament, tabere de aplicații pe teritoriul național. Pentru aceasta, este aproape finalizat textul unei Hotărâri de Guvern, care va fi prezentată în proxima ședință. Legat de diurne cuvenite pentru misiunile ambarcate executate în apele internaționale, rămâne în analiză posibilitatea schimbării acestora din dolari în euro;

De asemenea, în cadrul întâlnirii, delegația LMP a semnalat și alte aspecte, ridicate de camarazi care au fost reținute pentru analiză de dl. ministru, cum ar fi:

– menținerea amendamentului la Legea 171/2018, astfel încât să beneficieze de ea și militarii care au credite imobiliare in derulare;
 
– drepturile financiare aferente chiriilor se calculeaza prin raportare la anul 2009 ceea ce duce la un nivel scazut fata de prețurile de astăzi.
 

”S-a discutat cu ministrul apărării şi despre acordarea Semnului Onorific „În Serviciul Patriei”. Este un drept pentru care LMP se luptă de peste doi ani şi pe care iată, cu sprijinul ministrului Fifor, îl câștigăm, în sfârșit, nu doar pentru noi, cei din MApN, ci pentru toți camarazii din sistemul național de apărare.
După adoptarea legii 149/2018, MApN a inițiat în procedură de urgență elaborarea normelor metodologice de aplicare, pe care le-a armonizat cu toate instituțiile din sistemul de apărare.
Ce este cel mai important este faptul că de acest însemn onorific vor beneficia toți SGP-iştii, atat cei activi, cât şi cei în rezervă. Totodata, şi subofițerii şi ofițerii proveniți din rândul SGP vor beneficia de aceste drepturi.
Metodologia de acordare este gata, actul normativ urmând să fie aprobat de Comisia de acte normative a MApN în procedură de urgență, după care va fi semnat de ministru.
Termenul de intrare în vigoare este estimat la sfârşitul acestei luni” - a precizat Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști. 

Sursa foto: Liga Militarilor Profesioniști

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, desfășurată de Forțele Navale Române. În ce județ vor ajunge marinarii militari

15 Feb 2019 295

Şi aşii catapultează (galerie foto)

15 Feb 2019 981

Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată pe DN17 în județul Suceava. Pompierii, chemați în ajutor (galerie foto)

12 Feb 2019 337

Militarii din structurile de cercetare ale Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești", la tabăra de instrucție de iarnă din raionul Diham (galerie foto+video)

12 Feb 2019 558

Accident aviatic la Istanbul. Un elicopter militar s-a prăbuşit într-un cartier de pe malul asiatic al orașului

11 Feb 2019 476

Vești bune pentru militarii profesioniști. LMP a semnat protocol de colaborare cu Sanatoriul EFOSAN din Eforie Nord. De ce servicii vor beneficia militarii (galerie foto)

11 Feb 2019 3112

Bărbat, în stare de inconștiență după ce a căzut într-un bazin cu vapori de combustibil

09 Feb 2019 445

Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare, precum şi rezerviştii militari, continuă protestele

08 Feb 2019 480

Tragedie la metrou. Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața trenului care intra în stație

07 Feb 2019 584

Protest al sindicaliștilor din poliție și penitenciare în fața Ministerului de Interne. Ce au solicitat protestatarii (video)

07 Feb 2019 520

Proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari. Ce revendicări au manifestanții

07 Feb 2019 1310

Mandate de aducere în dosarul fostei conduceri a ISU Constanţa

06 Feb 2019 1447

UPDATE Tren încărcat cu gaz, deraiat. Traficul a fost oprit

05 Feb 2019 440

FSANP anunţă proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari

04 Feb 2019 501

Incendiu violent într-o gospodărie. O femeie a fost găsită decedată

04 Feb 2019 435