Stiri calde

Delegație a Municipalității din Suzhou, China, în vizită la Tulcea. Ce mesaje au fost transmise (galerie foto)

O delegație a Municipalității din Suzhou condusă de  Nie Biao, viceprimar al Municipalității din Suzhou, a fost primită astăzi, la Sala Dobrogea, de către președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, conform CJ Tulcea. 

Din delegație au mai făcut parte Cai Jianjun - director general a Federației Persoanelor cu Handicap Suzhou; Hu Yuezhong - director adjunct al Biroului de Afaceri Civile; Huang Jimei - director adjunct al Departamentului de Finanțe Municipale Suzhou; Geng Xinfang - director în cadrul Guvernului Municipalității din Suzhou și Lu Hehe - director adjunct Biroului pentru Afaceri Externe Suzhou.

„Sunt încântat de faptul că o relație parafată în urmă cu 23 ani a evoluat atât de frumos și a adus, de-a lungul timpului, beneficii concrete de ambele părți. Am început prin a discuta despre o serie de  schimburi economice și comerciale identificând, astfel, posibilitarea cooperării în domeniile economic, tehnico-științific, cultural, sport, sănătate, învățământ.
Ca președinte al Consiliului Județean, împreună cu aparatul propriu al instituției, am încercat să dezvoltăm aceste relații și pot spune că primul pas a fost dezvoltarea și aplicarea în țara noastră a medicinei tradiționale chineze, fapt pentru care le mulțumim partenerilor noștri chinezi.
În ultimii ani, mai multe delegații din Tulcea s-au deplasat la Suzhou în încercarea de a identifica oportunități de schimburi economice între cele două părți, ultima în luna aprilie, delegația fiind compusă din oameni care gestionează destinele turismului din județul nostru, oameni de afaceri din zona agriculturii, zootehnie și viticultură. Cred că trebuie să insistăm în continuare în consolidarea și finalizarea acestor discuții, concretizate în contracte privind schimburi economice. Prin proiecte comune în agricultură, piscicultură, creșterea animalelor și în zona de prelucrare a produselor din aceste domenii, cred că putem merge mai departe, într-o dezvoltare armonioasă a relațiilor noastre din toate punctele de vedere.
Vă doresc bun venit la Tulcea, o ședere frumoasă și vă transmit mesajul de deschidere totală față regiunea soră Suzhou“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Principalul scop al vizitei noastre a fost să vedem exemplele de bună practică în domeniul asistenței privind persoanele cu dizabilități. Am aflat cu bucurie că sunteți interesați și de schimburile economice, fapt pentru care vom transmite mesajul dumneavoastră la Suzhou. Poporul chinez a acordat dintotdeauna o atenție deosebită relațiilor cu Europa, în special cu țările din estul continentului. Vorbind despre schimburile economice și exemplele de bună practică, avem o sugestie. În urmă cu 26 de ani a fost înființat parcul industrial de la Suzhou. Propunerea noastră este să trimiteți un delegat pentru a vedea modul în care este gestionată activitatea din acest parc. Ar putea fi un exemplu pentru dumneavoastră despre cum ar putea fi înființată o entitate similară la Tulcea, care v-ar putea ajuta la dezvoltarea economiei locale“, a declarat viceprimarul Municipalității din Suzhou, Nie Biao.

Din anul 1995, Consiliul Județean Tulcea și Municipalitatea din Suzhou (Republica Populară Chineză) au dezvoltat o relație fructuoasă de colaborare, care s-a materializat în acțiuni comune în domeniul cultural și medical.  Cei aproape 23 de ani de înfrățire au scos în evidență elementele care ne unesc, în ciuda distanței geografice, întărind convingerea autorităților privind extinderea demersurilor și în alte domenii de interes pentru ambele unități administrativ-teritoriale (turism, agricultură, comerț).
 
Sursa foto: CJ Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație a Forțelor Navale Române și a Marinei Regale Britanice, în vizită la Primăria municipiului Constanța (galerie foto)

22 Apr 2019 349

Comandantul vânătorului de mine francez „Capricorne" în vizită la Primăria Constanţa

01 Apr 2019 365

Legea a fost promulgată Delegaţiile străine prezente în România pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, însoţite de Poliţia Rutieră (document)

07 Jan 2019 412

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 428

Proiectul programului satelitar de telecomunicații destinat Sistemului Național de Securitate, în discuție la MApN

22 Nov 2018 425

Deputatul Mircea Dobre, ales trezorier al Pro România. Mircea Banias coordonează departamentul de transporturi

08 Nov 2018 755

Premierul Viorica Dăncilă la întrevedere cu o delegație de parlamentari și europarlamentari germani

01 Nov 2018 334

„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

27 Oct 2018 724

Oameni de afaceri turci, la Constanţa Protocol de colaborare semnat între CCINA Constanţa şi CCI Iskenderun din Turcia (galerie foto)

12 Oct 2018 1252

Călin Popescu-Tăriceanu, întrunire cu delegaţia franceză a Grupului parlamentar de prietenie cu România

26 Sep 2018 324

Viorica Dăncilă, discuţii cu președintele BERD despre dezvoltarea și modernizarea spitalelor din România și proiecte de infrastructură

17 Sep 2018 377

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vs membrii Comisiei Iordache. Deputatul Stelian Ion a atras atenţia experţilor asupra încălcărilor Constituţiei

15 Sep 2018 742

Delegația medicală a Ministerului Apărării din China viziteză România

06 Sep 2018 462

Delegaţie din Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, la Reuniunea Satelor, în Săpânţa (galerie foto)

21 Aug 2018 682

Ce face senatorul Vergil Chiţac la Tokyo?

22 Jun 2018 1178