Stiri calde

Delegație de procurori din Serbia, în vizită la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează că în cursul zilei de 24 septembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a primit vizita unei delegaţii de procurori din Serbia, condusă de Miljko Radisavljevic, procuror general adjunct al Serbiei.

”Vizita de studiu s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Combaterea Crimei Organizate în vestul Balcanilor", fiind organizată de Centrul de Cooperare Judiciară Internaţională (CILC), cu sediul la Haga, în Olanda.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de procurorul general, domnul Augustin Lazăr, în cadrul întâlnirii fiind realizată o prezentare generală a sistemului de drept din România, precum şi modul de organizare, activitatea şi competenţa Ministerului Public.

Alte teme abordate au fost drepturile de proprietate intelectuală şi cooperarea judiciară internaţională” a transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie .


Vizita la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut şi o importantă componentă interactivă, procurorii sârbi adresând întrebări procurorilor români cu privire la temele discutate.

”Menţionăm că tot în cursul zilei de ieri delegaţia din Serbia a avut o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar în cursul zilei de astăzi au efectuat o vizită şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism” - a mai transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu despre Laura Codruța Kovesi „Sper să obţină postul de procuror-şef european şi să nu se amestece în politică”

16 May 2019 266

Cercetările în cazul avionului prăbuşit la Nehoiu au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

15 May 2019 382

Numiri în funcția de procuror şef adjunct la DIICOT. Cine sunt cei care vor ocupa funcțiile în următorii trei ani

15 May 2019 396

CSM analizează astăzi două acțiuni disciplinare întocmite de Inspecția Judiciară pe numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi

08 May 2019 251

Noi ipoteze în cazul morții creatorului de modă, Răzvan Ciobanu. Ce a declarat un procuror despre accidentul din județul Constanța

06 May 2019 2509

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis un mesaj de condoleanţe după decesul procurorului Ramona Daniela Bulcu

26 Apr 2019 413

Cine este procurorul care a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul al cincilea al Parchetului General

26 Apr 2019 842

Augustin Lazăr solicită daune morale şi scuze publice Ministerului Justiţiei

23 Apr 2019 553

Președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror a lui Mircea Negulescu

22 Apr 2019 296

Decretul privind eliberarea din funcția de procuror general al PÎCCJ a lui Augustin Lazar, semnată de președintele Iohannis

19 Apr 2019 305

Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar

19 Apr 2019 296

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr

18 Apr 2019 301

A fost publicat în Monitorul Oficial Numirea şi revocarea procurorilor şi judecătorilor în funcţii de conducere. Iată regulamentul!

13 Apr 2019 813

Zeci de procurori și judecători, numiți în funcții prin decrete semnate de Klaus Iohannis. Nume de la Constanța

12 Apr 2019 511

Decrete semnate de președinte Dan Adrian Bălănescu, rechemat din calitatea de ambasador al României în Lituania și Letonia

12 Apr 2019 412