Delegație de procurori din Serbia, în vizită la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informează că în cursul zilei de 24 septembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a primit vizita unei delegaţii de procurori din Serbia, condusă de Miljko Radisavljevic, procuror general adjunct al Serbiei.

”Vizita de studiu s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Combaterea Crimei Organizate în vestul Balcanilor", fiind organizată de Centrul de Cooperare Judiciară Internaţională (CILC), cu sediul la Haga, în Olanda.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de procurorul general, domnul Augustin Lazăr, în cadrul întâlnirii fiind realizată o prezentare generală a sistemului de drept din România, precum şi modul de organizare, activitatea şi competenţa Ministerului Public.

Alte teme abordate au fost drepturile de proprietate intelectuală şi cooperarea judiciară internaţională” a transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie .


Vizita la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut şi o importantă componentă interactivă, procurorii sârbi adresând întrebări procurorilor români cu privire la temele discutate.

”Menţionăm că tot în cursul zilei de ieri delegaţia din Serbia a avut o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar în cursul zilei de astăzi au efectuat o vizită şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism” - a mai transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul bucureștean Emanuel Sergiu Codruț Popescu, propus în continuare șeful Parchetului Judecătoriei Măcin

22 Apr 2024 363

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 551

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 389

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 689

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4179

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1453

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 937

Poliția RomânăPercheziţiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat

11 Apr 2024 253

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 502

Oficial de la CSM! Procurorii Andreea Corina Băjenaru, Florina Silvia Popa și Claudia Antoanella Ianota, eliberați din funcţie, prin pensionare

10 Apr 2024 455

Andreea Corina Băjenaru și Florina Silvia Popa Doi procurori din Parchetul General al României ies la pensie

07 Apr 2024 415

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 582

Procurorul Chiriac Marian, delegat adjunct al Secției Judiciare Penale din DNA

05 Apr 2024 602

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 724

Scene demne de „Final destination“, la Cogealac! Judecătorii din Constanța au dictat 70 de ani de închisoare. Pedepse definitive (VIDEO)

03 Apr 2024 1075