Democrat-liberalii nu sunt de acord cu trecerea a 13% din pachetul de acţiuni ale Portului către Consiliul Local

Consilierii locali ai Partidului Democrat Liberal au votat astăzi împotriva acordului de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa.

„În opinia noastră, Portul Constanţa este un obiectiv strategic, de importanţă naţională care nu merită să ajungă pe mâna unuia specializat în «samba». Importanţa sa strategică este multiplă: economică, energetică, militară sau de conectivitate. Mai mult de atât, primarul Constanţei îşi doreşte cu orice preţ să administreze Portul fără a avea experienţă în domeniu şi neavând resursele materiale pentru a susţine proiectele de dezvoltare pentru unul dintre cele mai mari porturi din Europa“, se arată într-un comunicat recent emis de Organizaţia Judeţeană a PDL Constanţa.

„Prin această mutare, Mazăre pune în pericol 30.000 de locuri de muncă şi întreaga activitate a Portului Constanţa. Războiul lui cu cei pe care îi numeşte milionarii din Port va avea ca rezultat plecarea marilor investitori către alte zone. Vor alege să plece din Constanţa în locuri mai liniştite, unde vor fi lăsaţi să-şi dezvolte afacerile, să muncească. Constănţenii îşi vor pierde locurile de muncă, iar Portul va fi prejudiciat. Constanţa nu va avea gigacalorie mai ieftină. Consiliul Local nu va avea mai mulţi bani la buget“, potrivit aceluiaşi document.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1712

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 856

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 882

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1064

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 535

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 990

Ședință CLM Constanța Aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 572

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 902

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 509

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 681

Alipirea a două imobille teren în municipiul Constanța. Proiect de hotărâre la ședința Consiliului Local Municipal (DOCUMENT)

24 Mar 2024 452

Ședință CLM Constanța Consilierii locali discută emiterea avizului pentru Casa Bălașa Funeral SRL (DOCUMENT)

24 Mar 2024 448

Ședință CLM Constanța Consilierii aprobă un PUD pentru ridicarea unei locuințe pe strada Iosif Ivanovici (DOCUMENT)

24 Mar 2024 426

Modificarea regulamentului privind delegarea gestiunii serviciilor publice în Constanța, pe ordinea de zi a CLM (DOCUMENT)

24 Mar 2024 410

Proiectul bugetului Confort Urban SRL Constanța pentru anul 2024, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 417