Deputații au început dezbaterea moțiunii simple pe Justiție

 
Plenul Camerei Deputaților a început astăzi dezbaterea moțiunii simple inițiate de ALDE "Drepturile omului nu sunt un lux". La dezbatere participă ministrul Justiției, Raluca Prună. Moțiunea este citită în plen de deputatul ALDE Steluța-Gustica Cătăniciu.
 
Semnatarii, 53 de deputați de la PSD, UNPR, ALDE, UDMR, neafiliați, spun că textul moțiunii se bazează pe o afirmație a ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit căreia "OUG nr. 6 din 11 martie 2016 nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic". Inițiatorii documentului cer demisia ministrului Justiției.

"Dacă nu vă veți da demisia ori dacă nu veți fi demisă de către șeful Guvernului înseamnă că nu ați făcut decât să dați glas prin declarația dumneavoastră, precum și formă juridică prin ordonanța pe care ați inițiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor ce este împărtășită de întregul Executiv", se mai arată în document.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR şi PNL au depus moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader! Stelian Ion prezintă criticile aduse ministrului

24 Oct 2018 1721

PNL şi USR au depus o moţiune simplă pe justiţie

06 Sep 2017 1969

USR iniţiază o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei

20 Jan 2017 1681

Moțiunea simplă pe Justiție a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților

18 Oct 2016 1640

După atacul lansat de Radu Mazăre la adresa lui Cazanciuc, liberalii vin cu o sugestie

11 Aug 2014 2613