Deputaţii din Comisia juridică care nu l-au revocat din funcţie pe Petre Roman, amendaţi de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) i-a amendat, azi, cu câte 2.000 de lei, pe deputaţii din Comisia jurdică prezenţi ieri în şedinţă pentru că nu l-au revocat din funcţie pe Petre Roman, pentru incompatibilitate, informează Mediafax.

Astfel, au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei cei 22 de membri ai comisiei care au fost luni la şedinţă.

Amenda a fost aplicată conform articolului 29, alinetul 3, din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, potrivit căruia "neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune".

ANI a trimis, luni, o nouă solicitare Camerei Deputaţilor de revocare din funcţie a deputatului Petre Roman, după ce a constatat incompatibilitatea acestuia, raportul rămânând definitiv prin necontestare.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, o decizie în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman, urmând să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susţine că procesul în cazul său nu s-a încheiat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.