Deputatul Florin Gheorghe, despre privatizarea CFR Marfă„Epopeea privatizării CFR Marfă aduce aminte de un alt episod trist, cel al Oltchim”

Biroul de presă al deputatului Florin Gheorghe a transmis un comunicat de presă intitulat „Incompetenţa Guvernului Ponta blochează privatizarea CFR Marfă”.

Epopeea privatizarii CFR Marfă aduce aminte de un alt episod trist al privatizărilor marca USL, cel al Oltchim, susţine deputatul. „Incompentenţa guvernamentală la care se adaugă dezinteresul faţă de economia naţională fac din această privatizare un nou eşec răsunător al Guvernului Ponta”, mai spune acesta. 

Deputatul PDL de Constanţa, Florin Gheorghe a adresat o interpelare Ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu,  instituţia care este responsabilă de aceasă privatizare.

„În condiţiile în care câştigătorul privatizării C.F.R. Marfă şi-a onorat cu atât de mare dificultate abia prima tranşă din preţul asumat, procesul de privatizare al acestei companii seamănă din ce în ce mai mult cu cel al privatizării Oltchim, în care Dan Diaconescu alerga cu nişte pretinşi saci cu bani pentru a demonstra că este solvabil.
Mai mult, ştiind că Grupul Feroviar Român nu poate onora plata preţului în termen, aţi extins, până în anul 2014, termenul până la care se va face plata.
Pentru a nu reedita trista poveste a privatizării Oltchim şi în cazul C.F.R. Marfă, vă rog să precizaţi în mod public, de câte ori veţi mai extinde termenul de plată, ce obligaţii revin în continuare G.F.R. şi cum consideraţi că acesta va realiza investiţii reale la această companie, în condiţiile în care noul proprietar nu este solvabil nici pentru achiziţia pachetului de acţiuni” a precizat deputatul Florin Gheorghe.

Mai mult decât atât, parlamentarul constănţean este îngrijorat si de soarta angajaţilor de la CFR Marfă, care, în condiţiile blocarii procesului de privatizare, şi-ar putea pierde locurile de muncă. În acest context, parlamentarul constănţean a adresat mai multe întrebări si Ministrului Dlegat pentru Dialog Social, Doina Pană.

„În cadrul procesului de restructurare a C.F.R. S.A. sunt estimate concedieri care vor afecta peste 1.200 de persoane. Vă rog să comunicaţi, doamnă Ministru, dacă aţi iniţiat demersuri/discuţii cu noul proprietar al C.F.R. Marfă în privinţa disponibilizărilor şi aţi contribuit la contractul de privatizare, în sensul limitării concedierilor? Aveţi o strategie de dialog social care să conducă la resorbirea şomajului pentru angajaţii companiilor de stat aflate în proces de restructurare?”. Acestea sunt câteva dintre întrebarile adresate de parlamentarul constănţean Florin Gheorghe, dar, în acelaşi timp, sunt întrebări legitime pe care şi le pune orice cetăţean îngrijorat de modul în care decurge privatizarea CFR Marfă, comunică Biroul de presă al oficialului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 366

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1243

Marian Vanghelie candidează pentru Primăria Sectorului 5

24 Mar 2024 594

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1353

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 421

Eveniment la PNL Tulcea 11 candidaţi noi pentru funcția de primar de comună, încrezători că vor câştiga alegerile locale - FOTO + VIDEO

17 Mar 2024 1138

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 834

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 677

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 826

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 877

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 623

Rușii se mobilizează pentru strângerea de semnături în susținerea lui Boris Nadejdin, posibil contracandidat al lui Putin la prezidențiale

23 Jan 2024 876

Ioan Gh. Botez, profesorul universitar care a sfârșit ca deținut politic, în colonia penitenciară de la Capul Midia

22 Jan 2024 649

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 633

Rusia acuză NATO „Exercițiile militare îi intimidează pe alegători!'

20 Jan 2024 686