Stiri calde

Deputatul George Vișan prezent la a V-a ediție a Conferinței Forumului Internațional al Schemelor de Garantare în Asigurări

Prezent la a V-a ediție a Conferinței Forumului Internațional al Schemelor de Garantare în Asigurări, deputatul social-democrat George Vișan a luat cuvântul în cadrul sesiunii de discuții.

Subiectele dezbaterilor au urmărit prespectivele de viitor ale schemelor de garantare în contextul global, armonizarea cadrului legislativ transfrontalier și impactul pe care riscul de contagiune îl prezintă la nivelul pieței de asigurări.

“În contextul actualei globalizări și a efectelor de contagiune, chiar transfrontaliere, existența unui fond de garantare în domeniul asigurărilor care poate să sprijine consumatorul final, este mai mult decât binevenită.

Este demn de remarcat existența acestui fond de garantare, precum și modul în care acesta a reușit, într-un timp scurt de la înființare, să facă față provocărilor pe care le-a avut în desfășurarea activității, referindu-ne aici la cele două falimente majore de pe piața asigurărilor, respectiv Astra S.A. și Carpatica S.A.

Desigur, nici un sistem nu este perfect, indiferent de testele pe care le trece , pentru că în economia și societatea reală, datele problemei sunt în continuă schimbare.

Astfel, suntem conștienți că trebuie să menținem un ritm alert al adaptării și previzionării, că trebuie să creștem nivelul de colaborare cu celelalte state.

Pe lângă schimbul de experiență, pentru a asigura funcționalitatea fondului de garantare și în actualele condiții de globalizare si miscare a populatiei, statele trebuie sa alinieze politicile si legislatiile astfel incât să evite situații precum: dubla acoperire a garanției (un cetățean străin primește din statul de reședință dar și din cel în care el este cetățean) sau de discriminare a asiguraților care nu sunt cetățenii țării.

 Ca stat membru al Uniunii Europene trebuie să ne luăm toate măsurile de siguranță pentru a preveni posibile disfuncționalități cauzate de Brexit.

Având în vedere aceste aspecte, Comisia Economica a considerat oportun să i se alăture Fondului de garantare a asiguraților în organizarea acestui eveniment cu impact major în mediul schemelor de garantare în domeniul asigurărilor la nivel internațional .Totodată sprijinim Fondul în toate demersurile pe care le realizează, mai ales din punct de vedere legislativ în măsura în care considerăm că este necesar și util pentru toti cetățenii.”

Sursă foto: Cabinete Parlamentari PSD Constanța 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Facilităţi fiscale pentru transportatori, adoptate în Camera Deputaţilor. Deputatul Vişan, despre efectele micşorării cotei TVA

13 Dec 2018 370

Vişan, unul dintre iniţiatorii propunerii legislative, despre beneficiile legii cooperaţiei

16 Jun 2018 583

Coeziunea socială în zona Mării Negre, subiectul unui atelier desfăşurat la Palatul Parlamentului

21 Feb 2018 665

Deputatul George Vișan – România are capacitatea să devină un furnizor energetic pentru Moldova, Serbia și Bulgaria

12 Apr 2017 823

Contractul semnat cu a patra companie care a făcut pilotajul în port, contestat. Ce spune deputatul Vişan, fostul director comercial al CNAPMC

09 Apr 2017 3908

Parlamentarii PSD, în audienţe la Lumina, Ovidiu şi Năvodari

20 Mar 2017 1647

Parlamentarii PSD, în audiențe la Cernavodă și Medgidia Lipsa locuințelor sociale și a locurilor de muncă, printre problemele semnalate

06 Mar 2017 1755

George Vişan - „Toate măsurile PSD sunt menite să inducă o dinamică de business mai ales în zona clasei de mijloc”

28 Nov 2016 4397

UPDATE 9. Mircea Dobre, numit viceprimar Şedinţa CLM a început. Constănţenii vor să ia cuvântul în sală

23 Feb 2016 1928

Directorul comercial Gabriel Vişan a primit o sinecură de la Chimpex? Se sparge gaşca la Administraţia Porturilor Maritime

23 Nov 2015 4137

George Vişan, directorul comercial al APC „Sperăm să atingem 70.000 de pasageri care au tranzitat în acest an Portul Constanţa“ (galerie foto)

20 Oct 2014 2275

Consilierul local George Vişan, la ceas aniversar

18 Sep 2014 1119

De ce pierde Portul Constanţa afaceri importante pe care le-ar putea câştiga în contextul crizei din Ucraina

11 Aug 2014 1167

Surprizele din dosarele CNSAS Pentru ce şi-a turnat un constănţean, la Securitate, tatăl vitreg

24 Dec 2013 3189

O delegaţie japoneză a vizitat astăzi Portul Constanţa

23 Aug 2013 1070