Deputatul PMP Florin Gheorghe „De când a preluat Victor Ponta guvernarea, Parlamentul nu este decât remorca Guvernului"

Deputatul Partidului Mişcarea Populară Florin GHEORGHE a anunţat într-un comunicat de presă dat astăzi publicităţii,  intenţia de a depune mai multe iniţiative legislative, până la încheierea sesiunii parlamentare curente:

„De când a preluat Victor Ponta guvernarea, Parlamentul nu este decât remorca Guvernului. Majoritatea din jurul PSD nu face decât să aprobe obedientă şi inertă sutele de ordonanţe visate de Victor Ponta şi tehnoredactate de Dan Şova. Orice iniţiativă în interesul românilor este respinsă din start, doar pentru că nu a fost scrisă de Victor Ponta. Aşa s-a întâmplat şi cu unele iniţiative depuse de mine, care deşi au fost apreciate de societatea civilă, au fost respinse pe motiv că nu sunt de la PSD. Cu toate acestea mi-am anunţat intenţia de a depune alte iniţiative în sensul modernizării statului român şi în scopul sprijinirii mediului de afaceri:
- o primă iniţiativă propune modificarea regimului redevenţelor din exploatarea resurselor naţionale din România, care să fixeze clar şi transparent algoritmul de calcul al nivelului redevenţelor, dar şi destinaţia precisă a acestora – într-un fond naţional de investiţii, administrat public-privat – în scopul finanţării modernizării infrastructurii naţionale;
- o altă iniţiativă se referă la stimularea învăţământului profesional organizat de către companii, ca formă de calificare cerută de piaţa muncii, în baza unui contract, angajatul fiind remunerat de către companie şi sprijinit fiscal pentru contribuţii de către statul român;
- intenţionez, de asemenea, depunerea unei iniţiative care să modifice regimul achiziţiilor publice din România, în sensul creşterii graduale, pe baza unui calendar precis, a procentului achiziţiilor publice derulate în mod transparent prin licitaţiile electronice şi în vederea stimulării achiziţiilor de produse din spaţiul comunitar;
Anticipez încă de pe acum faptul că Victor Ponta se va enerva tare pentru că iniţiativele mele propun stoparea risipei banilor publici, însă, cu toate acestea, le voi depune în Parlament până cel târziu la finalul lunii iunie.”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 486

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 556

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 747

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 648

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 744

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 527

Robert Turcescu, fost parlamentar de Constanţa, coordonator la „Evenimentul Zilei“

20 Jan 2021 2127

Elena Băsescu candidează pentru un post de deputat la Constanța

16 Oct 2020 3299

Proiectul care permite vânarea cormoranului mare în România, adoptat de Senat

02 Dec 2019 1518

Theodor Paleologu (PMP) - „Candidez pentru o Românie respectată, educată, performantă. Am convingerea că România merită mai mult!“

08 Nov 2019 2937

Profil de candidat - Theodor Paleologu, candidat la alegerile prezidenţiale 2019 (document)

30 Sep 2019 3926

Rovana Plumb, expresia puterii politice de la Bucureşti Robert Turcescu (PMP) - „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!“

10 Sep 2019 2380

Deputatul PMP Robert Turcescu - „Dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu Ion Iliescu inculpat, considerat NUL. Csf? Ncsf…“

09 May 2019 2431

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 6083

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a aprobat lista completă pentru alegerile europarlamentare

26 Mar 2019 2098