Deputatul PNL Ovidiu Raețchi este de părere că se impune demisia lui Ponta ca urgenţă absolută

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a reacţionat la anunţul lui Victor Ponta conform căruia renunţă temporar la conducerea PSD, dar nu şi la cea de premier.
"Guvernul României este - cu tot respectul pentru partidul lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase - infinit mai important şi mai respectabil decât Partidul Social Democrat. Ceea ce se aplică moralmente PSD trebuie să se aplice a fortiori în cazul Guvernului. Să menajezi demnitatea PSD şi să te încăpăţânezi să reprezinţi onoarea a 20 de milioane de români în relaţii internaţionale servile cu Erdogan - asta e o ticăloşie. Dacă Ponta demisionează din fruntea PSD «pentru a-l păstra curat", atunci el trebuie să dispară urgent din fruntea unei ţări unde nu există, totuşi, doar oameni cu candoarea lui Liviu Dragnea şi Dan Şova", spune deputatul.
Raețchi  a mai adăugat că motivul invocat de Ponta, neafectarea imaginii partidului, ar trebui să stea şi la baza demisiei sale din fruntea Executivului: "”Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lasă că această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de nu mai ocupă nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse” - scrie Ponta, liric, colegilor. Emoţionant. Totuşi, România este infinit mai pură şi mai importantă decât Partidul lui Ponta - fie El şi scris cu majusculă. Câteva sute de baroni puhăvi şi congestionaţi de frigărui, şpriţ şi anchete DNA nu merită mai multă deferenţă şi cocoloşeală decât "restul" românilor. Aşa că, în logică propusă chiar de ţine, pleacă urgent din fruntea Guvernului, Victor Ponta: azi, acum, mâine cel târziu, depune-ţi smerit demisia, pentru că ceea ce poţi face pentru PSD ai datoria de o mie de ori mai apăsătoare să faci pentru România."
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.