Deputatul PSD Lucian Şova, audiat la DNA în dosarul lui Toni Greblă

Deputatul PSD Lucian Şova a ajuns, azi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal, alături de judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă, infomrează Mediafax.
 

Lucian Şova a ajuns la sediul DNA în jurul orei 15.00 şi nu a făcut nicio declaraţie.

Tot aşi, la sediul DNA a ajuns pentru audieri şi judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă, el declarând că a oferit noi lămuriri anchetatorilor în legătură cu acuzaţiile care i se aduc şi va face acest lucru ori de câte ori este nevoie. Greblă a arătat că ştie că situaţia în care se află afectează imaginea Curţii Constituţionale, dar că nu se poate dezice de finul său, Ion Bîrcină.

Deputatul Lucian Şova, vicepreşedintele PSD Bacău, este urmărit penal în acest dosar pentru folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase.

Toni Greblă este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite. Acuzaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă în 22 ianuarie, când a fost dus de anchetatori cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi omul de afaceri Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă şi administratorul mai multor firme, deputatul PSD Iulian Iancu, membru în Consilul Naţional al PSD, Horia Hăhăianu, director la Transelectrica, omul de afaceri din Moldova Victor Dolghi şi generalul în rezervă Constantin Bartolomeu Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române -1880.

Sursa foto: desteptarea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.