Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

Deputatul PMP Robert Turcescu atrage atenția, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România nu are un aparat birocratic funcțional și că e nevoie de o repoziționare a acestuia, asa încât să se ajungă la nivelul la care să nu conteze cine ocupa o funcție, ci în ce măsură respecta fișa postului.

De asemenea, Robert Turcescu a subliniat faptul că nu este normal ca românilor să le fie teamă de persoanele care ocupă sau pot ocupa o funcție în aparatul birocratic, în contextul în care se pretinde că trăim într-un stat de drept.

"Statul ca entitate SE DISTINGE de funcționarii care ocupă anumite funcții la un moment dat în aparatul său birocratic și, din acest punct de vedere, statul are suveranitate și asupra acestora. Prin funcționari se înțelege orice demnitar, inclusiv președintele, prim-ministrul, miniștrii, etc. Definirea funcțională subliniază ideea că statul este o sumă de instituții care îndeplinesc un anumit scop sau obiectiv". (Wikipedia)

Avem noi azi un scop? Un obiectiv? Un proiect de țară (de stat)? Avem un aparat birocratic funcțional? Și, la urmă urmei, avem UN STAT?
Sau suntem prizonierii unor găști care se lupta doar pentru putere?

De ce am ajuns să ne temem de PERSOANELE care vor ocupă vremelnic funcții în aparatul birocratic dacă pretindem că trăim într-un stat de drept? Cum am ajuns aici și, mai ales, cum schimbăm actuală stare de fapt?
Până când nu vom găși răspunsurile la aceste întrebări vom fi obligați să trăim cu spaime gen Dragnea, Nicolicea, Toader și așa mai departe.

România are nevoie de o repoziționare corectă în matricea funcțională a aparatului birocratic unde ierarhiile de funcții sînt respectate și, desigur, nepersonalizate. Cu alte cuvinte, să nu conteze CINE ocupă la un moment dat o funcție, dar să fie respectată fișa postului. Abia atunci vom ieși din starea de anomie socială în care ne zbatem acum și vom evita disoluția statală.

Cum se face asta? Prin legi clare, prin politici publice predictibile, prin reforma politică. Acum suntem mai derutați că oricînd, mai puțin coezivi chiar decât în primii ani de după căderea comunismului. Nicolicea și cei că el nu reprezintă decât spaimele generate de prea mulți ani în care am trăit coșmarul unor abordări greșite față de ideea de stat democratic. Suntem pe buza prăpastiei din acest punct de vedere: e ori, ori!

Sau încercăm să redefinim paradigma social-politică în care trăim azi, sau ne putem lua adio de la viață democratică. E nevoie de implicare și de curaj, e nevoie de reforme durabile și de cîteva proiecte de țară clar definite care să fie puse în practică fără compromisuri.


Reforma statului român trebuie să înceapă cu schimbarea atitudinii față de muncă și față de mediul privat. Fără asistați sociali, fără aristocrație bugetară, cu grijă față de creatorii de valoare adăugată, cu preocupare pentru învățămînt și sănătate. De aici apar, că o consecință firească, și bugete mai mari, și un stat mai suplu, și un mediu privat competitiv, și oameni mai pregătiti, și un popor mai sănătos.

Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”  - se arată în mesajul transmis pe Facebook de Robert Turcescu. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă televiziune apare în România! Ce vedete vor apărea pe post

17 Jan 2024 906

Robert Turcescu, fost parlamentar de Constanţa, coordonator la „Evenimentul Zilei“

20 Jan 2021 2128

Robert Turcescu (PMP) “Guvernul trebuie să discute și despre situația artiștilor români, să revină pe scenă și să-și plătească facturile”

20 May 2020 2945

Robert Turcescu, despre consecințele plafonării prețurilor la medicamente „Îmi repugnă specula, însă faptul că am putea muri, cu mai mulți bani în buget, mă revoltă și mai tare!”

02 Apr 2020 2785

Deputatul PMP de Constanța Robert Turcescu cere plafonarea salariilor și a pensiilor speciale plătite din bugetul de stat!

20 Mar 2020 3581

Deputatul Robert Turcescu îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la ideea anticipatelor

11 Mar 2020 2452

Jazz-ul românesc este în doliu. A murit Garbis Dedeian. Relația pe care o avea cu Harry Tavitian (video)

14 Jan 2020 4402

Guvernul Dăncilă, sub semnul întrebării. Cum vor vota la moţiune parlamentarii de Constanţa!

25 Sep 2019 1959

Rovana Plumb, expresia puterii politice de la Bucureşti Robert Turcescu (PMP) - „A ajuns comisar european. Europo, te-ai scos!“

10 Sep 2019 2382

Robert Turcescu (PMP) - „Orice zi în plus cu Viorica, Arafat, miliţieni, procurori şi judecători lipsiţi de discernământ înseamnă crimă cu premeditare!“

29 Jul 2019 2443

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 2738

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 3740

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

06 Jun 2019 2079

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia are nevoie în această toamnă de un candidat unic la prezidenţiale!“

29 May 2019 2751

Până după alegerile generale de anul viitor Deputatul Robert Turcescu spune că cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea România ar fi Traian Băsescu

28 May 2019 2061