Stiri calde

Desfășurare amplă a forțelor NATO, la Capu Midia pentru apărarea litoralului românesc. Sute de militari au participat la exercițiu (galerie foto)

În ziua de 12 martie 2018, peste 400 de militari români și aliați NATO din Bulgaria, Georgia, SUA și Ucraina au participat, în Poligonul de la Capul Midia, în cadrul exercițiului Spring Storm 18, la unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale, organizat anul acesta de Forțele Navale Române (FNR) pe teritoriul Dobrogei și în apele internaționale ale Mării Negre.
 
Exercițiul multinațional Spring Storm 18, planificat în perioada 05-15 martie a. c, a fost organizat și condus de Componenta Operațională Navală din subordinea Statului Major al Forțelor Navale (SMFN) și se înscrie în sfera planului de măsuri de asigurare imediată al NATO, adoptat la Summit-ul Alianței de la Varșovia în anul 2016.
 
Potrivit organizatorilor, FNR a participat cu fregata Regele Ferdinand, corveta Viceamiral Eugeniu Roșca, nava purtătoare de rachete Pescărușul, monitorul Lascăr Catargiu, vedeta blindată Opanez, nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa, nava hidrografică Alexandru Cătuneanu, o companie de infanterie marină, un detașament de scafandri de luptă, remorcherul maritim Viteazul și două remorchere de port.
 
Forțele Aeriene Române au participat cu două aeronave Mig-21 Lancer, secvențele de evacuare medicală fiind asigurate de un elicopter IAR-330 și o aeronavă Spartan C-27 J.
 
Forțele Terestre Române au participat cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti.
 
Garda de Coastă a fost prezentă cu o navă de patrulare.
 
S.U.A. au participat cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51), o companie de infanterie marină și nava de suport USNS Carson City.
 
Georgia, Bulgaria și Ucraina au participat cu ofițeri de stat major și cu câte o echipă specializată în lupta împotriva dispozitivelor explozive.
 
Cadrul tactic a presupus un raid amfibiu, desfășurat în condițiile unei amenințări hibride cu forțe convenționale și paramilitare.
 
Au fost puse în aplicare elemente tactice specifice luptei urbane, precum și proceduri standard de operare prin desantare, pentru anihilarea unei grupări militare ostile.
 
Articol preluat de pe magazin-nautic.ro
Sursa foto: Facebook/Fortele Navale Romane

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generalul Nicolae Ciucă participă la Ziua Distinșilor Vizitatori a exerciţiului militar internațional Trident Juncture 18 din Norvegia

29 Oct 2018 414

Riscurile în domeniul militar în regiunea Mării Negre sunt în creştere. MAE din Rusia analizează acţiunile Statelor Unite şi ale aliaţilor lor din cadrul NATO

28 Oct 2018 431

Final de exerciţiu internaţional. Au participat militari de la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa. Unde a avut loc misiunea (galerie foto)

12 Sep 2018 1210