Deşi avea 32 de ani, dimineaţă a fost convinsă că are… 15 ani!

 
Jurnaliştii britanici de la Daily Mail prezintă o poveste mai puţin obişnuită. Este drept că incidentul a avut loc în 2008, însă povestea în sine atrage atenţia asupra a ceea ce poate face stresul şi amnezia asupra minţii umane. În plus, ”vedeta” poveștii a povestit totul într-o carte pe care a lansat-o acum, la opt ani de la incident.
 
Ei bine, o britanică de 32 de ani s-a trezit, într-o dimineață a anului 2008, în locuința sa, gândindu-se cu îngrijorare la examenul la limba franceză pe care urma să-l susțină, ca orice… adolescentă de 15 ani.
 
În timpul nopţii, Naomi Jacobs, din Manchester, a fost afectată de o formă de amnezie cauzată de stres, care i-a şters a parte a memoriei. Înfricoşător, nu-i aşa? Gândiţi-vă că vă culcaţi având o vârstă de om adult şi vă treziţi adolescent. Clar viaţa va fi dată peste cap în acel moment.
 
Naomi s-a uitat în oglindă şi a fost îngrozită. Și-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă. În momentul în care un băiat în vârstă de 10 ani, pe care nu îl cunoştea, a apărut lângă ea şi i-a spus „mama", Jacobs a declarat că a trăit un adevărat șoc. Naomi Jacobs a declarat pentru BBC că a simţit totul, "de la frică la bucurie, în momentul în care am văzut acest băieţel, despre care nu-mi aminteam să-l fi născut, dar despre care ştiam fără îndoială că era al meu pentru că semăna foarte mult cu mine, până la groaza de a fi responsabilă pentru acest copilaş".
 
Amnezia totală tranzitorie implică apariţia bruscă şi temporară a unei probleme de memorie în cazul unei persoane sănătoase din toate punctele de vedere.

Naomi Jacobs a publicat o carte despre experienţa sa legată de pierderea memoriei, intitulată „Forgotten Girl: A powerful true story of amnesia, secrets and second chances” (Fata Uitattă: O poveste adevărată și puternică despre amnezie, secrete și a doua șansă).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.