Sinaxar 6 septembrie 2015 Despre ce minune povesteşte calendarul creştin ortodox astăzi

În cursul anului bisericesc avem parte de mai multe sărbători închinate Sfinţilor Arhangheli. Pe 6 septembrie facem pomenirea unei minuni a Sfântului Arhanghel Mihail, săvârşită în Chones, în Colose, din Frigia.

Potrivit unei tradiţii, Sfântul Apostol Ioan însoţit de Filip a predicat Evanghelia la Heretop, aproape de cetatea Colose. El a privit către acest loc şi a prorocit că din el va tăşni un izvor cu ape vindecatoare şi ca va fi cercetat de Sfântul Arhanghel Mihail.
La puţin timp prorocia s-a împlinit, iar la el veneau din toate părţile persoane pentru a primi vindecare de diverse boli.
Unui păgân din Laodiceea i s-a arătat Sfântul Mihail şi i-a spus să-şi ia fiica lipsită de puterea de a vorbi şi să vină la acel izvor pentru a primi vindecare.
După ce fata a băut din acea apa, a început să vorbeasca. Tatăl fetei, în semn de recunoştinţă a zidit acolo o biserică închinată Arhanghelului Mihail.
Păgânii, văzând ca mulţi se botează în acea biserică, au dorit să schimbe cursul acelui izvor peste ea. Arhanghelul Mihail i s-a descoperit lui Arhip şi l-a încurajat pe acesta să lovească cu toiagul în stâncă, pentru a face loc apei să treacă prin ea. Din acel moment locul s-a numit "Hones”, adică "mistuire”, pentru că acolo apele se mistuie în piatră.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sinaxar Pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose. Despre ce minune este vorba

06 Sep 2014 2282