Deturnare de fonduri la Castelu? Directorul Colegiului Dobrogea le-a făcut plângere penală edililor Anghel şi Prodan

Primarul şi viceprimarul din comuna Castelu au fost reclamaţi la DNA de directorul Colegiului “Dobrogea” din localitate pentru deturnare de fonduri. Acesta din urmă susţine că primarul Nicolea Anghel şi viceprimarul Antoneta Prodan au folosit bani de la bugetul de stat în alte scopuri decât acela pentru care erau destinaţi.
 
Prof. Mihaela Beznea, directorul Colegiului “Dobrogea” Castelu a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa despre demersurile făcute în privința  clarificării modului de utilizare a fondurilor destinate reabilitării căminului și cantinei Colegiului către unitatea administrativ- teritorială  a comunei Castelu.
 
Faptele sesizate de director au fost încadrate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la infracțiunea de deturnare de fonduri cu consecințe deosebit de grave, iar dosarul a fost înaintat spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, instituție căreia îi revine competența de a efectua urmărirea penală cu privire la infracțiunea de deturnare de fonduri.
 
Directorul Colegiului reclamă faptul că în perioada 2006-2013, unitatea administrativ-teritorială a comunei Castelu a primit în cadrul unor programe de finanțare guvernamentală fonduri bănești alocate de la bugetul de stat, care au fost destinate  realizării  unor lucrări de reabilitare a infrastructurii Colegiului „Dobrogea” Castelu, dar  care  au fost utilizate în alte scopuri.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.