Stiri calde

Dezbatere privind activitățile anti-braconaj pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

Marți, 19 februarie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat la dezbaterea privind activitățile și acțiunile anti-braconaj derulate pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

La acțiune au fost prezenți Daniela Drăcea, director Biodiversitate în cadrul Ministerului Mediului, Gheorghe Ștefan, consilier ministrul Mediului, Anica Madar, șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului Județul Tulcea, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Delia Popescu, de la Asociația „Salvați Flora și Fauna Deltei Dunării“, reprezentanți ai Serviciului de Poliție Delta Dunării, Biroului Județean de Poliție Transporturi, Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Gărzii de Coastă – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, ai Federației Producătorilor de Pește din Delta Dunării și ai Comitetului Pescăresc din Delta Dunării.
         
După cum a declarat conducerea ARBDD, prin guvernatorul Mălin Mușetescu, scopul acestei dezbateri a fost analizarea problemelor specifice întâlnite și rezultatele concrete obținute până în prezent de către fiecare instituție de control, pentru găsirea soluțiilor de îmbunătățire a colaborării și eficientizarea modului de acțiune și a activităților comune din acest an.

 „Ani la rând, Tulcea a fost sinonim cu peștele, dar din păcate acest înțeles s-a diminuat pe măsură ce au trecut anii. Este o problemă spinoasă pe care și ARBDD, și instituțiile de control aflate la această masă au încercat să o rezolve. Au încercat să găsească soluții astfel încât braconajul să nu ducă la epuizarea resursei piscicole. Noi, cei din Consiliul Județean, am reușit să aducem importante investiții în județul Tulcea pentru Delta Dunării, dar toate acestea nu vor avea niciun succes dacă nu vom mai avea resursă piscicolă. Practic, nu vom mai avea ce să le punem pe masă turiștilor. Era nevoie de această discuție, au mai fost altele asemenea și vor mai fi, dar îi încurajez pe toți cei prezenți să aducă propuneri, soluții și inițiative pentru îmbunătățirea acestei activități antibraconaj“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.


Sursa foto: Consiliul Judeţean Tulcea


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Este o poluare istorică“ OMV Petrom-Petromar, amendată de Garda Națională de Mediu pentru terenul acoperit de reziduuri petroliere de la Vadu

12 Apr 2019 1575

Rompetrol Rafinare va ecologiza terenul poluat de la Vadu, judeţul Constanţa. Ce spun autorităţile locale

29 Mar 2019 1235

Modificări în regulamentul-cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Ce trebuie să ştie dezvoltatorii

14 Mar 2019 393

Se modifică regulamentul de pescuit în Delta Dunării

12 Mar 2019 640

Incendiile din Delta Dunării. Cauze, efecte şi soluţii. Pe cine acuză guvernatorul. Ce spune un fost guvernator (galerie foto)

11 Mar 2019 1276

Paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi! Stelian Ion (USR) - „PSD vrea să legifereze afaceri cu jocuri de noroc în Delta Dunării. Vom ataca la CCR“

06 Mar 2019 688

Zeci de hectare de vegetaţie şi stuf cuprinse de flăcări în Delta Dunării. De la ce a pornit incendiul și ce măsuri pot fi luate

28 Feb 2019 674

Modificarea Regulamentului de urbanism din Delta Dunării, în discuții la Tulcea

12 Feb 2019 843

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 741

Unic în România Ce au descoperit oamenii ieşiţi la plimbare în Delta Dunării

15 Jan 2019 758

Un imobil trece din administrarea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ la MApN. Despre ce este vorba

15 Jan 2019 943

Ce sat din Delta Dunării va putea atrage fonduri europene pentru reţeaua de canalizare

03 Jan 2019 960

ITI Delta Dunării, conferinţă pe tema "Armonia Om – Natură" - reperul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Deltei (galerie foto)

05 Dec 2018 682

Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, în conferință privind Armonia Om - Natură, la Tulcea (galerie foto)

04 Dec 2018 636

Strategiile de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, în discuție la Tulcea

22 Nov 2018 763