Dezbatere privind normele de aplicare a Legii de finanţare a partidelor

 
Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Florian Buică, a declarat astăzi că AEP doreşte să armonizeze cadrul legal privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, informează romanialibera.ro.

Scopul este ca partidele să cunoască noile prevederile care permit decontarea costurilor de campanie de la bugetul de stat, informează Mediafax.

„AEP doreşte să armonizeze cadrul legal şi să clarifice această nouă etapă de reglementare a activităţii de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale, astfel încât partidele să cunoască toate dispoziţiile legale ca să poată să obţină, anul viitor, finanţarea de la bugetul de stat, în urma atingerii pragului de 3%. Ajutarea partidelor să pună în practic şi să respecte toate dispoziţiile legale, în materie electorală, fiind cel mai important obiectiv, pentru activitatea anului viitor", a declarat vicepreşedintele AEP, Constantin Florian Mituleţu Buică.

Dezbaterea publică se referă la normele de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Vicepreşedintele AEP a mai afirmat că formaţiunile politice, preşedinţia, precum şi organizaţii non-guvernamentale au transmis către AEP, încă dinainte de organizarea dezbaterii observaţii cu privire la aplicarea Legii 334/2006.



Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: observator.tv

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Finanţarea partidelor politice, modificată PSD a abrogat prevederea legată de confiscarea banilor folosiţi în campaniile electorale cu încălcarea legii. PNL şi USR protestează!

05 Oct 2017 2381

Legea finanţării partidelor, ciopârţită de PSD Au eliminat măsura confiscării sumelor primite ilegal de formaţiunile politice sau utilizate ilegal în campaniile electorale

27 Sep 2017 1919

Klaus Iohannis cere reexaminarea Legii privind finanţarea partidelor politice

10 Apr 2015 1816

Legea privind finanţarea partidelor politice, adoptată în Camera Deputaţilor

18 Mar 2015 1669