Stiri calde

DGASPC Constanța Au fost lansate trei proiecte noi. Continuă procesul de dezinstituționalizare

 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a organizat, azi, conferința de lansare a trei proiecte extrem de importante pentru județul Constanța.

Cele trei proiecte - „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“, „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont“ și „Sprijin pentru o Viață Normală“ – au o valoare totală de aproximativ 14 milioane lei.
 
Despre cele trei proiecte
 
Titlul proiectului: „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“ COD SMIS 119917
Programul Operațional Regional  2014-2020 P.O.R.2017/8/8.1/8.3/C Grup vulnerabil: copii
:1.1: Construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în orașul Murfatlar, str. Ion Creangă, nr. 27, județul Constanța, aferente proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”1.2: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe str. Pandurului, Nr.120, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi aferent proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”. Perioada de implementare, conform contractului, este de 37 de luni iar perioada de implementare propriu-zisă este de 8 luni
Finanțare: 4.509.883,09 lei
 
Titlul proiectului: “Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”, COD SMIS 116058
Finanțare: Programul Operațional Regional  2017/8/8.1/8.3/C/1 Grup vulnerabil: copii
:1.1: Construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în comuna Lumina, str. Morii, nr. 79P, județul Constanța, aferent proiectului „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”1.2: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în comuna Lumina, str. Morii, nr. 79J, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate.
1.3: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în str. Horia Agarici , nr.5, județul Constanța în vederea deschidereii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate (durata de impementare 18 luni)
Finanțare: 5.652.727,51 lei
 
Titlul proiectului: "Sprijin pentru o viață normală''  RCE 212
Finanțare: Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate
:1.1: Construirea a patru locuințe protejate în localitatea Băneasa, comuna Băneasa, județul Constanța a câte 10 locuri/per locuință                                               
1.2: Modernizarea/reabilitarea/dotarea imobilului din localitatea Băneasa, comuna Băneasa, Județul Constanța în vederea deschiderii unui Centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat beneficiarilor serviciilor de tip Locuințe Protejate și din comunitate.
Finanțare: 3.533.186 lei.

Unul dintre obiectivele principale ale acestor proiecte este aducerea beneficiarilor cât mai aproape de localitatea lor de proveniență pentru a facilita menținerea relațiilor cu familia lărgită și a fi asigurate, mai eficient, măsurile pentru integrarea acestora în societate. În casele de tip familial sau în locuințele protejate, se crează un mediu cât mai apropiat de cel familial pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a beneficiarilor și deprinderea abilităților de viață independentă.

„Este un prim pas în aducerea serviciilor noastre în rândul comunității, cât mai aproape de toți cei care au nevoie de ele. Odată cu apariția locuințelor protejate, a căsuțelor de tip familial, a centrelor de zi și de recuperare, dezvoltăm și rețeaua de asistenți maternali profesioniști și venim cu rugămintea către toate unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța de a ne ajuta în demersurile nostre în acest sens, astfel încât copiii care au nevoie de servicii de ocrotire să le primească în proximitatea comunității din care fac parte pentru a preveni instituționalizarea acestora“, a declarat domnul director general al DGASPC Constanța, Petre Dinică.


În plus, crearea locuințelor protejate, a celor de tip familial și a centrelor de zi ori de recuperare va atrage după sine înființarea de noi locuri de muncă în zonele vizate. Spre exemplu, la Murfatlar, prin construirea celor două Case de Tip Familial și a Centrului de Zi se vor crea 40 de posturi ce pot fi ocupate, prin concurs, și de membrii comunității din această localitate - pornind de la psihologi, kinetoterapeuți, psihopedagogi, educatori și până la personal de întreținere.

Prezent la conferința de lansare a proiectelor, subprefectul al județului Constanța, Șenol Ali, a declarat că va acorda tot sprijinul în procesul de dezinstituționalizare.

„Instituția Prefectului vă asigură de tot sprijinul și expertiza de care dispune. Experții noștri în domeniul atragerii de fonduri europene vă stau la dispoziție oricând și cu orice aveți nevoie. Mă bucur în același timp că, prin aceste trei proiecte lansate astăzi, se înființează noi locuri de muncă în comunitățile vizate, pe lângă beneficiile evidente privind accesul la serviciile pe care le oferiți în mod gratuit și necondiționat beneficiarilor dumneavostră dar și celor din comunitate“, a subliniat domnul Șenol Ali, subprefectul județului Constanța.


 „Mă bucur că am reușit să identificăm rapid terenul pentru acest proiect și vreau să mulțumesc echipei DGASPC Constanța pentru implicarea sa și profesionalismul de care a dat și dă în continuare dovadă, și vă doresc mult succes“, a declarat primarul localității Lumina, Ioan Roman.

„Proiectul acesta este bine-venit în rândul comunității noastre pentru că avem multe cazuri sociale, persoane cu diferite tipuri de dizabilități. Așadar, asigur echipa DGASPC Constanța de tot sprijinul meu“, a afirmat primarul localității Băneasa, Paul Coliș.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Servicii poştale, prestate de Compania Naţională Poşta Română SA pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa (document)

17 Feb 2020 805

Granbis SRL va livra carne şi preparate din carne Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa (document)

14 Feb 2020 1379

Post vacant la Direcția Generală de Asistență Socială Constanța. Nu se solicită vechime

06 Feb 2020 1109

O societate din Tulcea va livra laptopuri către DGASPC Constanța (document)

06 Feb 2020 531

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a cumpărat aparate de uz casnic (document)

27 Jan 2020 827

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cumpără echipamente profesionale pentru dotarea bucătăriilor și spălătoriilor (document)

10 Jan 2020 820

Centrele de Plasament „Antonio“ şi „Micul Rotterdam“, în curs de modernizare (document)

04 Jan 2020 635

DGASPC Constanța a semnat cu o firmă din capitală pentru livrarea de containere (document)

31 Dec 2019 516

Marș de conștientizare a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, în Constanța (galerie foto)

03 Dec 2019 570

DGASPC Constanţa Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi la Nicolae Bălcescu şi centru de zi în Dorobanţu (document)

02 Dec 2019 1042

DGASP Constanța înființează în Topraisar locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități (document)

29 Nov 2019 559

Metropolitan SRL va furniza bilete de transport sub formă de abonament către DGASPC Constanța (document)

28 Nov 2019 607

O firmă din județul Olt va furniza containere și cabine de pază către DGASPC Constanța (document)

27 Nov 2019 596

Câți bani scoate DGAS Constanța pentru cadourile de Crăciun pentru preșcolari și școlari (document)

27 Nov 2019 668

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța recrutează. Iată posturile vacante!

20 Nov 2019 1790