DGASPC Constanța Au fost lansate trei proiecte noi. Continuă procesul de dezinstituționalizare

 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a organizat, azi, conferința de lansare a trei proiecte extrem de importante pentru județul Constanța.

Cele trei proiecte - „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“, „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont“ și „Sprijin pentru o Viață Normală“ – au o valoare totală de aproximativ 14 milioane lei.
 
Despre cele trei proiecte
 
Titlul proiectului: „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“ COD SMIS 119917
Programul Operațional Regional  2014-2020 P.O.R.2017/8/8.1/8.3/C Grup vulnerabil: copii
:1.1: Construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în orașul Murfatlar, str. Ion Creangă, nr. 27, județul Constanța, aferente proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”1.2: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat pe str. Pandurului, Nr.120, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi aferent proiectului „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”. Perioada de implementare, conform contractului, este de 37 de luni iar perioada de implementare propriu-zisă este de 8 luni
Finanțare: 4.509.883,09 lei
 
Titlul proiectului: “Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”, COD SMIS 116058
Finanțare: Programul Operațional Regional  2017/8/8.1/8.3/C/1 Grup vulnerabil: copii
:1.1: Construirea și dotarea a două Case de Tip Familial în comuna Lumina, str. Morii, nr. 79P, județul Constanța, aferent proiectului „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont”1.2: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în comuna Lumina, str. Morii, nr. 79J, județul Constanța, în vederea deschiderii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate.
1.3: Reabilitarea/modernizarea/dotarea imobilului situat în str. Horia Agarici , nr.5, județul Constanța în vederea deschidereii unui Centru de Zi de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități/beneficiarilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Orizont” și din comunitate (durata de impementare 18 luni)

Finanțare: 5.652.727,51 lei
 
Titlul proiectului: "Sprijin pentru o viață normală''  RCE 212

Finanțare: Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate
:1.1: Construirea a patru locuințe protejate în localitatea Băneasa, comuna Băneasa, județul Constanța a câte 10 locuri/per locuință                                               
1.2: Modernizarea/reabilitarea/dotarea imobilului din localitatea Băneasa, comuna Băneasa, Județul Constanța în vederea deschiderii unui Centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat beneficiarilor serviciilor de tip Locuințe Protejate și din comunitate.
Finanțare: 3.533.186 lei.

Unul dintre obiectivele principale ale acestor proiecte este aducerea beneficiarilor cât mai aproape de localitatea lor de proveniență pentru a facilita menținerea relațiilor cu familia lărgită și a fi asigurate, mai eficient, măsurile pentru integrarea acestora în societate. În casele de tip familial sau în locuințele protejate, se crează un mediu cât mai apropiat de cel familial pentru o dezvoltare cât mai armonioasă a beneficiarilor și deprinderea abilităților de viață independentă.

„Este un prim pas în aducerea serviciilor noastre în rândul comunității, cât mai aproape de toți cei care au nevoie de ele. Odată cu apariția locuințelor protejate, a căsuțelor de tip familial, a centrelor de zi și de recuperare, dezvoltăm și rețeaua de asistenți maternali profesioniști și venim cu rugămintea către toate unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța de a ne ajuta în demersurile nostre în acest sens, astfel încât copiii care au nevoie de servicii de ocrotire să le primească în proximitatea comunității din care fac parte pentru a preveni instituționalizarea acestora“, a declarat domnul director general al DGASPC Constanța, Petre Dinică.


În plus, crearea locuințelor protejate, a celor de tip familial și a centrelor de zi ori de recuperare va atrage după sine înființarea de noi locuri de muncă în zonele vizate. Spre exemplu, la Murfatlar, prin construirea celor două Case de Tip Familial și a Centrului de Zi se vor crea 40 de posturi ce pot fi ocupate, prin concurs, și de membrii comunității din această localitate - pornind de la psihologi, kinetoterapeuți, psihopedagogi, educatori și până la personal de întreținere.

Prezent la conferința de lansare a proiectelor, subprefectul al județului Constanța, Șenol Ali, a declarat că va acorda tot sprijinul în procesul de dezinstituționalizare.

„Instituția Prefectului vă asigură de tot sprijinul și expertiza de care dispune. Experții noștri în domeniul atragerii de fonduri europene vă stau la dispoziție oricând și cu orice aveți nevoie. Mă bucur în același timp că, prin aceste trei proiecte lansate astăzi, se înființează noi locuri de muncă în comunitățile vizate, pe lângă beneficiile evidente privind accesul la serviciile pe care le oferiți în mod gratuit și necondiționat beneficiarilor dumneavostră dar și celor din comunitate“, a subliniat domnul Șenol Ali, subprefectul județului Constanța.


 „Mă bucur că am reușit să identificăm rapid terenul pentru acest proiect și vreau să mulțumesc echipei DGASPC Constanța pentru implicarea sa și profesionalismul de care a dat și dă în continuare dovadă, și vă doresc mult succes“, a declarat primarul localității Lumina, Ioan Roman.

„Proiectul acesta este bine-venit în rândul comunității noastre pentru că avem multe cazuri sociale, persoane cu diferite tipuri de dizabilități. Așadar, asigur echipa DGASPC Constanța de tot sprijinul meu“, a afirmat primarul localității Băneasa, Paul Coliș.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 476

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru lucrări de proiectare, achiziționare și montare echipamente la CRRN Artemia Techirghiol (DOCUMENT)

08 Apr 2024 496

Protecția Copilului Constanța câștigă procesul cu DGASPC Prahova! Miza, 11.000 de euro! Cazul, ajuns la Curtea de Apel (MINUTA)

07 Apr 2024 480

Consiliul Județean Constanța a anulat concursul pentru postul de director executiv al DGASPC! (DOCUMENT)

03 Apr 2024 2959

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cumpără generator electric (DOCUMENT)

30 Mar 2024 472

DGASPC Constanța, licitație deschisă pentru proiectare și execuție sistem de alarmă antiefracție (DOCUMENT)

30 Mar 2024 435

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 486

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 470

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 2234

Decizie de ultimă oră în dosarul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța. Iată ce au decis magistrații constănțeni

22 Mar 2024 883

Licitații Constanța GPL de peste 1,2 milioane de euro cumpărat de DGASPC Constanța de la firma mamei lui Cristi Borcea (DOCUMENT)

04 Mar 2024 780

DGASPC Constanța cheamă în judecată AJPIS Constanța. Care este motivul?

01 Mar 2024 905

DGASPC cheampă AJPIS Constanța în instanță! Este vizat anularea procesului verbal de la Centrul de Recupeare „Artemia” Techirghiol

25 Feb 2024 782

Ședință CJ Constanța Iată ce instituții vor forma Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă (DOCUMENT)

18 Feb 2024 763

Protecția Copilului Prahova, proces pe 11.000 de euro cu Protecția Copilului Constanța și Consiliul Județean! Instanța s-a retras pentru deliberări

14 Feb 2024 680