Stiri calde

DIICOT. Bărbat, reţinut pentru infracțiuni de trafic de influență. Ce sume de bani pretindea (document)

La data de 01.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Radu Sorin, pentru săvărșirea a două infracțiuni de trafic de influență.  

În fapt s-a reţinut că în luna iunie 2018, pe fondul încarcerării numitului A. S. în cadrul Penitenciarului Rahova, inculpatul Radu Sorin a pretins suma de 3000 euro de la acesta, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să îndeplinească atât acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, cât și acte contrare acestor îndatoriri (respectiv, recompense, primirea unor pachete suplimentare fără a fi efectuate formalițile impuse de legislația în vigoare, suplimentarea numărului de vizite, alegerea preferențială a camerei, alegerea preferențială a unui loc de muncă în exteriorul penitenciarului).

Urmare a pretinderii folosului anterior menționat, inculpatul Radu Sorin a primit, în diferite tranșe, în perioada iunie-iulie 2018, suma totală de 3000 euro.

De asemenea, în luna septembrie 2018, inculpatul Radu Sorin a pretins suma de 4000 euro de la o persoană, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să îndeplinească atât acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, cât și acte contrare acestor îndatoriri (respectiv, schimbarea regimului de detenție contrar prevederilor legale, recompense, primirea unor pachete suplimentare fără a fi efectuate formalițile impuse de legislația în vigoare, suplimentarea numărului de vizite, alegerea preferențială a camerei, alegerea preferențială a unui loc de muncă în exteriorul penitenciarului).

Urmare a pretinderii folosului anterior menționat, inculpatul Radu Sorin a primit, în datele de 06.09.2018, și respectiv 01.10.2018, suma de 1500 lei, respectiv suma de 2000 euro, moment în care s-a procedat în cauză la constatarea infracțiunii flagrante comise de către inculpat.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", precizează procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, destructurat de procurorii DIICOT. Cum operau suspecții

18 Apr 2019 150

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 324

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 352

DIICOT Doi bărbaţi, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri de risc. Ce alte acuzaţii li se mai aduc

15 Apr 2019 378

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 452

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 318

Autorul unei amenințări cu rachete asupra unei fundații, identificat de procurori. A fost întocmit dosar penal

10 Apr 2019 262

Droguri periculoase găsite pe litoral. Operațiunea de căutare a pachetelor, continuă. Câte kg de droguri au fost găsite în ultimele zile (galerie foto)

08 Apr 2019 1475

Traseul drogurilor din Marea Neagră Litoralul românesc, în centrul atenţiei internaţionale. Plajele, pline de cocaină pură! (galerie foto + video)

08 Apr 2019 3638

Un nou pachet cu droguri, găsit pe plaja din 23 August, judeţul Constanţa

07 Apr 2019 604

Ce facem noi dacă găsim nişte droguri, pe plajă, de la Vadu la Vama Veche? Le predăm! Forţe de poliţie, DIICOT, anchetatori, le caută (galerie foto)

06 Apr 2019 2123

Percheziţii la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto)

05 Apr 2019 526

DIICOT a trimis mai multe persoane în judecată, după scandalul cu arme difuzat pe postul TV "Sky News" din Marea Britanie

04 Apr 2019 401

Percheziții la persoane bănuite de camătă și șantaj. Cum acționau suspecții. Zeci de persoane aduse la audieri (galerie foto)

03 Apr 2019 664

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de comiterea mai multor infracțiuni. Ce au stabilit anchetatorii

01 Apr 2019 442