Stiri calde

DIICOT. Bărbat, reţinut pentru infracțiuni de trafic de influență. Ce sume de bani pretindea (document)

La data de 01.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Radu Sorin, pentru săvărșirea a două infracțiuni de trafic de influență.  

În fapt s-a reţinut că în luna iunie 2018, pe fondul încarcerării numitului A. S. în cadrul Penitenciarului Rahova, inculpatul Radu Sorin a pretins suma de 3000 euro de la acesta, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să îndeplinească atât acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, cât și acte contrare acestor îndatoriri (respectiv, recompense, primirea unor pachete suplimentare fără a fi efectuate formalițile impuse de legislația în vigoare, suplimentarea numărului de vizite, alegerea preferențială a camerei, alegerea preferențială a unui loc de muncă în exteriorul penitenciarului).

Urmare a pretinderii folosului anterior menționat, inculpatul Radu Sorin a primit, în diferite tranșe, în perioada iunie-iulie 2018, suma totală de 3000 euro.

De asemenea, în luna septembrie 2018, inculpatul Radu Sorin a pretins suma de 4000 euro de la o persoană, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari din conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și promițând că va interveni pe lângă aceștia pentru a-i determina să îndeplinească atât acte ce intră în atribuțiile de serviciu ale acestora, cât și acte contrare acestor îndatoriri (respectiv, schimbarea regimului de detenție contrar prevederilor legale, recompense, primirea unor pachete suplimentare fără a fi efectuate formalițile impuse de legislația în vigoare, suplimentarea numărului de vizite, alegerea preferențială a camerei, alegerea preferențială a unui loc de muncă în exteriorul penitenciarului).

Urmare a pretinderii folosului anterior menționat, inculpatul Radu Sorin a primit, în datele de 06.09.2018, și respectiv 01.10.2018, suma de 1500 lei, respectiv suma de 2000 euro, moment în care s-a procedat în cauză la constatarea infracțiunii flagrante comise de către inculpat.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", precizează procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la suspecți de fraude informatice şi falsuri informatice. Ce au stabilit procurorii DIICOT

23 Jan 2019 292

DIICOT. Inculpat, reținut pentru trafic național de droguri de mare risc. Ce măsuri s-au luat (document)

22 Jan 2019 279

DIICOT. Bărbați, reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Au fost prinși în flagrant de polițiștii Antidrog

19 Jan 2019 447

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Cum acționau membrii grupării infracționale (document)

16 Jan 2019 288

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 936

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 845

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 364

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 522

DIICOT. Bărbat bănuit de trafic internaţional de droguri de mare risc, reţinut (document)

08 Jan 2019 439

Trei procurori pentru funcţii de conducere la DIICOT, propuși de Ministrul Justiţiei

07 Jan 2019 282

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 818

Strângeau bani pentru a fugi în Germania Doi tineri din Timişoara, condamnaţi pentru că tâlhăreau femei în Constanţa

07 Jan 2019 370

DIICOT caută specialist pentru Constanţa

31 Dec 2018 862

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

28 Dec 2018 321

Ministrul Tudorel Toader a trimis preşedintelui solicitarea de numire în funcţia de şef al DNA a procurorului Adina Florea

27 Dec 2018 404