Stiri calde

DIICOT Bărbați reţinuți pentru infracțiuni de trafic de influență. Ce pedepse au primit (document)

La data de 23.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaților:T. M., zis “Becu”, pentru săvârşirea  a două infracţiuni de cumpărare de influență şi C.C.M. , pentru săvârşirea  a  două infracţiuni de trafic de influență.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2016, inculpatul T.M. a promis si a dat sume de bani inculpatului C.C.M. pentru ca acesta să determine mai multi functionari din structurile de politie ale MAI să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiilor lor de serviciu, acte ce ar fi urmat să profite inculpatului Tudorache Marian sau apropiaților acestuia.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul C.C.M. a pretins și primit sume de bani și alte foloase materiale de la inculpatul T.M., lăsându-i  acestuia să creada că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească  acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție la un post de poliţie din cadrul IPJ Teleorman, într-o alta funcție din cadrul IGPR.

Totodată din probele administrate în cauză rezultă că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul T. M. a promis și dat sume de bani inculpatului C.M.C. care l-a lăsat să creadă că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească  acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume pe de-o parte să acceseze bazele de date DEPABD pentru obtinerea unor informații despre date cu caracter personal (informatii ce nu erau destinate publicității), iar pe de-o altă parte să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție, într-o alta funcție din cadrul IGPR- Directia Poliție Transporturi.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că persoana faţă de care s-au efectuat verificări în  bazele de date DEPABD a avut calitatea de martor, in anul 2008, intr-un caz de trafic de  persoane, precum şi faptul că, de la aceeasi statie de lucru si cu aceeasi parola, au fost verificate datele de stare civilă ale mai multor persoane de sex feminin.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că inculpatul C.M.C., fost poliţist, l-a ajutat în mod sistematic pe inculpatul T.M., folosindu-se de relaţiie sale din poliţie,  i-a oferit informaţii despre concurenţa în ceea ce privește reţelele adverse de crimă organizată și chiar a determinat diverși poliţiști să folosească neautorizat bazele de date, obţinând astfel informaţii pe care i le-a transmis acestuia.

Inculpaţii sunt cercetaţi de către DIICOT- Structura Centrală,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

Faţă de inculpatul T.M. s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai mulţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Spaniei.

   Totodată, s-a reţinut faptul că începând cu anul 2013 și până în prezent, inculpatul a transferat din Cehia și Spania în România, atât personal cât și prin societăți de transfer monetar, folosind persoane interpuse și intermediari, sume de bani obținute din trafic de persoane și proxenetism, având ca scop însușirea acestora precum și ascunderea provenienței ilicite a banilor, prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

 Faţă de inculpatul C.C.M. s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a sprijinit grupul infracțional organizat constituit de către inculpatul Tudorache Marian, la care au aderat și alţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor pe teritoriul României,  prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar sub puterea căreia se află, cu măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

 Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Percheziții domiciliare în Târgu Mureș. Trafic de droguri de risc

17 Jul 2019 102

Trei victime, minore, în dosarul de pornografie infantilă a preotului Daniel Rece. S-a decis arestul preventiv

17 Jul 2019 305

Percheziții în Călărași și Constanța, într-un dosar de trafic de droguri. Persoană, prinsă în flagrant la Constanța cu substanțe interzise

16 Jul 2019 1212

Cercetări în cazul plasării de bancnote contrafăcute în mai multe județe din țară

15 Jul 2019 382

Percheziții DIICOT în mai multe orașe din țară. Vizați, suspecți de trafic de droguri de mare risc (galerie foto)

05 Jul 2019 574

Procurorii DIICOT efectuează percheziții domiciliare (galerie foto)

05 Jul 2019 536

Tânărul prins de poliţiştii constănţeni cu o cantitate impresionantă de droguri, în arest pentru 30 de zile

04 Jul 2019 1607

DIICOT Percheziţii în Constanţa şi în alte judeţe, într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

03 Jul 2019 680

Parchetul Militar renunță la dosarul evenimentelor din 10 august. Ce se va întâmpla

01 Jul 2019 583

Reținut pe aeroportul „Henri Coandă” București Ucrainean, de 27 de ani, prins cu mai multe capsule cu cocaină în stomac

30 Jun 2019 484

DIICOT Bărbat, prins în flagrant delict, în timp ce vindea sute de comprimate ecstasy

27 Jun 2019 861

DIICOT Grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiuni de furt calificat, destructurat

26 Jun 2019 669

DIICOT Cetățeni bulgari, reținuți pentru operațiuni ilegale. Retrăgeau fraudulos numerar din ATM-uri

26 Jun 2019 779

DIICOT Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

25 Jun 2019 1080

Percheziții masive într-un dosar de contrabandă cu țigări. 44 de persoane, conduse la audieri

21 Jun 2019 676