Stiri calde

DIICOT Bărbați reţinuți pentru infracțiuni de trafic de influență. Ce pedepse au primit (document)

La data de 23.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaților:T. M., zis “Becu”, pentru săvârşirea  a două infracţiuni de cumpărare de influență şi C.C.M. , pentru săvârşirea  a  două infracţiuni de trafic de influență.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2016, inculpatul T.M. a promis si a dat sume de bani inculpatului C.C.M. pentru ca acesta să determine mai multi functionari din structurile de politie ale MAI să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiilor lor de serviciu, acte ce ar fi urmat să profite inculpatului Tudorache Marian sau apropiaților acestuia.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul C.C.M. a pretins și primit sume de bani și alte foloase materiale de la inculpatul T.M., lăsându-i  acestuia să creada că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească  acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție la un post de poliţie din cadrul IPJ Teleorman, într-o alta funcție din cadrul IGPR.

Totodată din probele administrate în cauză rezultă că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul T. M. a promis și dat sume de bani inculpatului C.M.C. care l-a lăsat să creadă că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească  acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume pe de-o parte să acceseze bazele de date DEPABD pentru obtinerea unor informații despre date cu caracter personal (informatii ce nu erau destinate publicității), iar pe de-o altă parte să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție, într-o alta funcție din cadrul IGPR- Directia Poliție Transporturi.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că persoana faţă de care s-au efectuat verificări în  bazele de date DEPABD a avut calitatea de martor, in anul 2008, intr-un caz de trafic de  persoane, precum şi faptul că, de la aceeasi statie de lucru si cu aceeasi parola, au fost verificate datele de stare civilă ale mai multor persoane de sex feminin.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că inculpatul C.M.C., fost poliţist, l-a ajutat în mod sistematic pe inculpatul T.M., folosindu-se de relaţiie sale din poliţie,  i-a oferit informaţii despre concurenţa în ceea ce privește reţelele adverse de crimă organizată și chiar a determinat diverși poliţiști să folosească neautorizat bazele de date, obţinând astfel informaţii pe care i le-a transmis acestuia.

Inculpaţii sunt cercetaţi de către DIICOT- Structura Centrală,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

Faţă de inculpatul T.M. s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai mulţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Spaniei.

   Totodată, s-a reţinut faptul că începând cu anul 2013 și până în prezent, inculpatul a transferat din Cehia și Spania în România, atât personal cât și prin societăți de transfer monetar, folosind persoane interpuse și intermediari, sume de bani obținute din trafic de persoane și proxenetism, având ca scop însușirea acestora precum și ascunderea provenienței ilicite a banilor, prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

 Faţă de inculpatul C.C.M. s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a sprijinit grupul infracțional organizat constituit de către inculpatul Tudorache Marian, la care au aderat și alţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor pe teritoriul României,  prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar sub puterea căreia se află, cu măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

 Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Acționau prin metoda „lover boy”

18 Sep 2019 413

Oficial. DIICOT face precizări importante în cazul de la Caracal

18 Sep 2019 536

DIICOT S-a formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de Gheorghe Dincă

17 Sep 2019 492

DIICOT Tânăr, reținut pentru trafic de persoane și lovire sau alte violențe

17 Sep 2019 375

DIICOT Infracţiuni de trafic de minori şi de persoane, pe numele unor tineri din Iaşi

13 Sep 2019 328

DIICOT Percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată

07 Sep 2019 484

Procurorii DIICOT au dispus reținerea unui grup infracțional organizat pentru camătă și șantaj

06 Sep 2019 686

DIICOT Cazul Caracal. Toate detaliile despre dispariția Luizei

06 Sep 2019 378

Reţinuţi pentru trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual Un bărbat a încercat să cumpere un bebeluş de la o tânără mamă

06 Sep 2019 370

DIICOT Șapte percheziții în Ploiești și Mizil, într-un caz de cămătărie și șantaj

05 Sep 2019 566

DIICOT, detalii noi despre cazul Caracal. A fost solicitată predarea cărții de identitate a Alexandrei

03 Sep 2019 612

Gheorghe Dincă, transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din București

02 Sep 2019 512

Acțiune antidrog. Polițiștii ieșeni au întocmit 34 de dosare penale, în week-end

02 Sep 2019 351

Tânăr din Satu Mare, prins în flagrant de polițiști, în timp de vindea droguri

02 Sep 2019 595

DIICOT Rezultatele testelor ADN arată că oasele găsite în curtea lui Dincă, aparțin Alexandrei.

02 Sep 2019 501