Stiri calde

DIICOT Bărbați reţinuți pentru infracțiuni de trafic de influență. Ce pedepse au primit (document)

La data de 23.10.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaților:T. M., zis “Becu”, pentru săvârşirea  a două infracţiuni de cumpărare de influență şi C.C.M. , pentru săvârşirea  a  două infracţiuni de trafic de influență.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2016, inculpatul T.M. a promis si a dat sume de bani inculpatului C.C.M. pentru ca acesta să determine mai multi functionari din structurile de politie ale MAI să îndeplinească acte ce intrau în atribuțiilor lor de serviciu, acte ce ar fi urmat să profite inculpatului Tudorache Marian sau apropiaților acestuia.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul C.C.M. a pretins și primit sume de bani și alte foloase materiale de la inculpatul T.M., lăsându-i  acestuia să creada că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească  acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție la un post de poliţie din cadrul IPJ Teleorman, într-o alta funcție din cadrul IGPR.

Totodată din probele administrate în cauză rezultă că în perioada mai 2016- februarie 2017 inculpatul T. M. a promis și dat sume de bani inculpatului C.M.C. care l-a lăsat să creadă că are influență asupra unor funcționari cu funcții de conducere din cadrul IGPR pentru a-i determina să îndeplinească  acte ce intrau în atribuțiunile lor de serviciu și anume pe de-o parte să acceseze bazele de date DEPABD pentru obtinerea unor informații despre date cu caracter personal (informatii ce nu erau destinate publicității), iar pe de-o altă parte să realizeze transferul unei persoane, agent șef de poliție, într-o alta funcție din cadrul IGPR- Directia Poliție Transporturi.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că persoana faţă de care s-au efectuat verificări în  bazele de date DEPABD a avut calitatea de martor, in anul 2008, intr-un caz de trafic de  persoane, precum şi faptul că, de la aceeasi statie de lucru si cu aceeasi parola, au fost verificate datele de stare civilă ale mai multor persoane de sex feminin.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că inculpatul C.M.C., fost poliţist, l-a ajutat în mod sistematic pe inculpatul T.M., folosindu-se de relaţiie sale din poliţie,  i-a oferit informaţii despre concurenţa în ceea ce privește reţelele adverse de crimă organizată și chiar a determinat diverși poliţiști să folosească neautorizat bazele de date, obţinând astfel informaţii pe care i le-a transmis acestuia.

Inculpaţii sunt cercetaţi de către DIICOT- Structura Centrală,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

Faţă de inculpatul T.M. s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat mai mulţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Spaniei.

   Totodată, s-a reţinut faptul că începând cu anul 2013 și până în prezent, inculpatul a transferat din Cehia și Spania în România, atât personal cât și prin societăți de transfer monetar, folosind persoane interpuse și intermediari, sume de bani obținute din trafic de persoane și proxenetism, având ca scop însușirea acestora precum și ascunderea provenienței ilicite a banilor, prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

 Faţă de inculpatul C.C.M. s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, a sprijinit grupul infracțional organizat constituit de către inculpatul Tudorache Marian, la care au aderat și alţi inculpaţi, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor pe teritoriul României,  prin introducerea în circuitul financiar al unor societăți comerciale, dar și prin cumpărarea de bunuri mobile și imobile.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar sub puterea căreia se află, cu măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

 Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Grupare infracțională specializată în trafic de persoane și proxenetism, destructurată

20 Mar 2019 310

Percheziții la locuințele a două persoane suspectate de trafic de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT în locuințele suspecților (galerie foto)

20 Mar 2019 327

DIICOT Percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de persoane, audiate

19 Mar 2019 346

Instanța Supremă a decis. Procesul Alinei Bica, fostă șefă DIICOT, se va rejudeca

19 Mar 2019 454

Suspecți de trafic internațional de droguri de risc, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

18 Mar 2019 274

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror european din partea României

15 Mar 2019 374

DIICOT. Cultură de cannabis, descoperită în locuinţa unui bărbat

14 Mar 2019 331

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune. Incredibil cum acționau suspecții

12 Mar 2019 622

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

08 Mar 2019 423

DIICOT Grupare infracțională, specializată în trafic cu droguri de risc şi mare risc, destructurată. Drogurile erau aduse din Spania

07 Mar 2019 431

Doi cetățeni francezi, cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au cauzat

05 Mar 2019 515

Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții

05 Mar 2019 550

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit procurorii DIICOT într-un autoturism înmatriculat în Germania (galerie foto)

05 Mar 2019 516

Procurorii din cadrul DIICOT continuă protestul împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

04 Mar 2019 415

Editorial Ce se ascunde în spatele protestelor

28 Feb 2019 635