DIICOT. Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, destructurat

La data de 30.05.2019 procurorii  DI.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reţinerea  pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  B.R., B.B., B.M.M., B.B., B.D.G. și B.C.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.C.C. a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpații B.B., B.B., B.R., B.D.G. și B.M.M., având ca scop săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse petroliere și țigarete provenind din spațiul extracomunitar și totodată a desfășurat activități de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de astfel de bunuri.

Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au achiziționat din Ucraina și transportat pe teritoriul României, prin intermediul conductorilor de tren,  cantități importante de  țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, precum și motorină, în vederea comercializării acestora.

Astfel, inculpații preluau marfa de contrabandă, pe care o depozitau inițial într-un imobil dezafectat, situat  în apropierea căii ferate, urmând ca ulterior marfa să fie încărcată și transportată la persoanele interesate și foarte atent verificate de către membrii grupării.

S-a reţinut faptul că, garnitura de tren folosită de către membrii grupului pentru introducerea produselor de contrabandă, a efectuat în medie 6 curse pe zi, cu aceiași conductori de tren, iar la un transport inculpații introduceau în țară un număr de 4-6 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, precum și 1-2 tone de motorină pe zi. Motorina era comercializată imediat unor persoane de pe raza localității Milișăuți, județul Suceava, deținătorii unor societăți cu profil agricol.

Pentru a asigura succesul activităţilor infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au modificat elemente și componente de caroserie ale autovehiculelor destinate transportului de țigări, pentru a disimula existența în interior a acestora.

S-a reţinut faptul că, inculpații B.B., B.B., B.R., B.D.G., B.C.C., sub coordonarea directă a inculpatului B.M.M., aveau rolul de a prelua produselor extracomunitare de la garniturile de tren, de a le transporta la imobilul aparținând lui B.M.M., precum și la diferiți clienți, de a asigurara paza sau de a intermedia comercializarea acestora la prețul stabilit de B.M.M.

De asemenea,în urma cercetările efectuate în cauză, s-a constatat faptul că inculpatul B.B. avea rolul de a ține legătura cu conductorii trenurilor, de a asigura paza și transportul motorinei la imobilul aparținând inculpatului B.M.M., precum și de a transporta țigaretele de contrabandă la locuința sa, țigarete pe care ulterior le comercializa către terțe persoane.

La data de 29.05.2019, s-a procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitarei în care se aflau inculpații B.B. ȘI B.D.G., în autoutilitară fiind descoperită cantitatea de aproximativ 2400 litri de motorină.

La data de 29 mai 2019,  procurorii DI.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Ialomița au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Suceava, fiind puse în executare 10 mandate de aducere.


Cu ocazia efectuări perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.000 de litri de motorină, 5 instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant, 8 butelii cu gaz refrigerant, un pistol cu aer comprimat deținut fără autorizație și 200 de litri de ierbicid, aproximativ 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, 6 telefoane mobile și 4 cartele SIM.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a 12 autoturisme.

La data de 30.05.2019, inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de şedinţă din data de 30.05.2019, instanţa de judecată a admis cererea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmite DIICOT. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 815

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 468

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1053

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 792

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1336

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

SPIT Constanța cere insolvența Balcan Logistic SA! Firma, parte responsabilă civilmente într-un dosar DIICOT cu un presupus prejudiciu de 180 de milioane de euro

20 Mar 2024 686

Trei persoane reținute la Tulcea pentru trafic de droguri! Ce au stabilit procuroriii DIICOT (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 637

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 543

IGPR Acțiuni pentru combaterea criminalității organizate (VIDEO)

16 Mar 2024 414

Mihai Marius Aurel (Pitbull) și Rafte Daniel, trimiși în judecată de DIICOT

15 Mar 2024 671

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 4009

Finul lui Adrian Mutu, reținut înainte de nuntă pentru trafic de droguri

10 Mar 2024 629

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2853

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 630