Stiri calde

DIICOT. Mai multe persoane, arestate preventiv în urma unor percheziții în Belgia și Tulcea. Despre ce dosar este vorba

Poliția Română, prin Direcția de Investigații Criminale, în cooperare cu autoritățile judiciare belgiene, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au finalizat investigațiile într-o cauză de furturi de aparate electronice din societăți comerciale din Belgia. Cinci persoane au fost arestate preventiv.
 
Poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în colaborare Poliția Federală din Belgia, regiunea Hasselt, au desfăşurat în comun investigații, într-un dosar penal de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul de Primă Instanţă Limburg/Belgia.
      
Cercetările din ultimele 3 luni au relevat că, în perioada iunie 2017 – iulie 2018, membrii unei grupări de criminalitate organizată, formată din cetățeni români, ar fi comis, prin efracție, zeci de furturi de bunuri electronice din societăți comerciale, situate în zone industriale ale regiunii Hasselt din Belgia. Valoarea prejudiciului este estimat la 500.000 de euro, potrivit DIICOT.
 
”În baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile judiciare belgiene, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, la data de 11 iulie a.c., a fost organizată o acțiune comună, atât pe teritoriul Belgiei, cât și în județul Tulcea”, precizează procurorii.
 
Au fost efectuate 8 percheziţii la locuințele cetățenilor români bănuiți în cauză, în urma cărora au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din săvârșirea faptelor sau folosite la comiterea lor.
 
Au fost puse în executare 5 mandate de arestare, 4 dintre membri fiind arestați pe teritoriul Belgiei, iar altul arestat în România (urmând a fi predat autorităților judiciare belgiene în vederea continuării cercetărilor în prezenta cauză).
         
La activităţi au participat și polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea și luptători de intervenții și acțiuni speciale din Poliţia Română. La acțiunea desfășurată pe teritoriul României au participat și reprezentanți ai autorităților judiciare belgiene.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Cetățean turc, reținut pentru trafic internațional de droguri de mare risc. Ce alte acuzații i se mai aduc

15 Feb 2019 413

Caz incredibil. Fetiță de 11 ani șantajată de un bărbat cu imagini compromițătoare. Suspectul, reținut de procurori

15 Feb 2019 396

DIICOT. Percheziţii la persoane cercetate pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de minori

14 Feb 2019 340

Peste trei kilograme de cannabis, descoperite în rucsacul unui tânăr (galerie foto)

13 Feb 2019 411

Suspect de trafic de droguri de risc și mare risc reținut de procurorii DIICOT. Ce asu stabilit anchetatorii (galerie foto)

11 Feb 2019 599

Bilanţ IGPR Droguri, bani falşi şi echipamente IT, persoane arestate sau plasate sub control juridic

10 Feb 2019 413

Poliţia Română şi DIICOT, percheziţii Au fost indisponibilizate peste 30 de kilograme de droguri, bani falși și echipamente IT

10 Feb 2019 361

Sesizare a Serviciilor Secrete americane Percheziții la persoane bănuite de fraudă informatică și spălare de bani. Păgubiții, cetățeni americani

09 Feb 2019 480

DIICOT. Inculpați, trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Ce alte acuzații li se aduc (document)

08 Feb 2019 747

A semnat Klaus Iohannis. Un procuror din structura centrală DIICOT se pensionează. De asemenea şi doi judecători se pensionează

07 Feb 2019 514

Cetăţean grec, reţinut pentru introducere în ţară de droguri de risc. Cum a fost prins

06 Feb 2019 386

Ministrul Tudorel Toader propune suplimentarea cu 40 de posturi a personalului din DIICOT

05 Feb 2019 372

Percheziții ale polițiștilor și procurorilor DIICOT la persoane bănuite de contrabandă cu țigări (galerie foto)

04 Feb 2019 407

DIICOT. Bărbaţi, reţinuţi pentru introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri

04 Feb 2019 408

adevărul.ro Angajată de la televiziunea lui Radu Mazăre, arestată pentru trafic de droguri şi proxenetism

02 Feb 2019 1285