Stiri calde

DIICOT. Percheziţii în mai multe judeţe, într-un dosar de operaţiuni cu etnobotanice (document)


Astăzi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj efectuează un număr de 32 percheziţii domiciliare pe raza jud. Cluj, Caraş-Severin, Sibiu, Argeş, Mureş, Vâlcea, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi, Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.   

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în anul 2018, trei suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare, fără drept și fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă urmată de săvârșirea în mod repetat a infracțiunii de efectuare, fără drept și fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe raza judeţului Gorj.

În concret, membrii grupului, prin intermediul unei aplicaţii, au comandat diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, de la doi suspecţi  din municipiul Cluj-Napoca, persoane care au aderat și sprijinit grupul infracțional organizat mai sus menționat, transmite DIICOT.

Produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăți comerciale.

De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relația cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activității infracționale și identificarea acesteia de către organele de urmărire penală.

Coletele erau preluate de membrii grupului infracțional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracțională, folosind la rubrica contact destinatar posturi telefonice aparținând acestora, cât și unor persoane interpuse.

După ridicarea coletelor, produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate și ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali de pe raza județului Gorj.

Pe parcursul urmăririi penale, s-a mai stabilit faptul că membrii grupului au expediat prin intermediul firmelor de curierat, produse psihoactive noi și către persoane din județele Mureș, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin.

În cauză au fost puse în aplicare un număr de 35 de mandate de aducere, persoanele  depistate urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– B.T. Gorj.

Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul B.C.C.O Craiova, S.C.C.O. Mehedinți, S.C.C.O. Sibiu, S.C.C.O. Vâlcea, S.C.C.O. Caraș-Severin, S.C.C.O. Dâmbovița,  S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, B.C.C.O. Pitești, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Târgu-Mureș I.P.J. Gorj, I.P.J. Sibiu.

Acțiunea a avut loc cu sprijinul logistic al I.J.J. „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", transmit procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Zeci de persoane, audiate

19 Mar 2019 302

Instanța Supremă a decis. Procesul Alinei Bica, fostă șefă DIICOT, se va rejudeca

19 Mar 2019 403

Suspecți de trafic internațional de droguri de risc, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

18 Mar 2019 268

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror european din partea României

15 Mar 2019 367

DIICOT. Cultură de cannabis, descoperită în locuinţa unui bărbat

14 Mar 2019 327

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune. Incredibil cum acționau suspecții

12 Mar 2019 614

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

08 Mar 2019 413

DIICOT Grupare infracțională, specializată în trafic cu droguri de risc şi mare risc, destructurată. Drogurile erau aduse din Spania

07 Mar 2019 426

Doi cetățeni francezi, cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au cauzat

05 Mar 2019 509

Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții

05 Mar 2019 543

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit procurorii DIICOT într-un autoturism înmatriculat în Germania (galerie foto)

05 Mar 2019 511

Procurorii din cadrul DIICOT continuă protestul împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

04 Mar 2019 412

Editorial Ce se ascunde în spatele protestelor

28 Feb 2019 632

Suspecți de trafic de droguri de risc, prinși în flagrant de procurorii DIICOT (galerie foto)

27 Feb 2019 559

Klaus Iohannis a semnat decrete de numire a unor şefi din DIICOT şi PICCJ

26 Feb 2019 583