Diplomația germană se implică în conflictul din estul Ucrainei

 
Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, consideră că situația în estul Ucrainei este ”explozivă” și a cerut celor două părți implicate în conflict să se așeze urgent la masa tratativelor pentru a evita intrarea într-o spirală a violenței, transmite Reuters. ”Miza este enormă. Dacă cele două părți aflate în conflict nu reiau procesul de pace, atunci am putea ajunge în orice moment la o nouă spirală a escaladării confruntărilor militare”, a avertizat șeful diplomației germane.
 
Steinmeier afirmă într-un interviu publicat duminică de cotidianul Bild am Sonntag, că a avut recent convorbiri cu omologii săi rus și ucrainean, cărora le-a propus ca autoritățile de la Kiev și separatiștii proruși să poarte negocieri mediate de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), pentru a preveni escaladarea tensiunilor.
 
Luptele în estul separatist al Ucrainei s-au intensificat săptămâna aceasta, cu precădere în apropierea orașului Mariupol, un important punct strategic pe țărmul Mării Azov.
 
Sursa: b1.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.