Stiri calde

Director în cadrul Ministerului Economiei, cercetat pentru conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către PODRUMARU ANCA - MIHAELA, Director al Direcţiei Politici Industriale, Competitivitate şi Transport Energie - D.P.I.C.T.E. din cadrul Ministerului Economiei.
 
Potrivit ANI, PODRUMARU ANCA - MIHAELA a semnat în calitate de director exemplarul 2 al Ordinului Ministrului Economiei din data de 14 aprilie 2017, prin care persoana evaluată a fost desemnată manager proiect în cadrul echipei de implementare a proiectului DaNuBioValNet. De asemenea, persoana evaluată a semnat şi aprobat atât în calitate de angajat în proiect, cât şi de manager de proiect pontajul pentru activitatea sa în cadrul proiectului DaNuBioValNet, în lunile aprilie, mai şi iunie 2017.
 

”Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: 'Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative', art. 71 din acelaşi act normativ potrivit căruia: 'Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitate, integritate, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public' şi art. 79, alin. (1), lit. c) din acelaşi act normativ potrivit căruia: 'Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: (...) c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice'.” - au transmis reprezentanții ANI. 

 
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PODRUMARU ANCA - MIHAELA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (...)'.
 
'Persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese (...) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului'.
 
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Miracolul de la miezul nopţii. Cum a fost salvat un tânăr de 20 de ani de pompieri. Forţe impresionante dislocate la eveniment

23 Jan 2019 300

Știați că.....S-au împlinit trei ani de la decesul șahistei Elisabeta Polihroniade

23 Jan 2019 92

Ileana Mălăncioiu, poeta care a scris, în versuri, despre dreptate

23 Jan 2019 102

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

23 Jan 2019 140

Interviu live Teatrul de Stat Constanţa, în lumina reflectoarelor! (galerie foto)

23 Jan 2019 214

Prima reacție a Petrei Kvitova, după ce a detronat-o pe Simona Halep din fruntea WTA

22 Jan 2019 179

Accident rutier la ieșire din Mihail Kogălniceanu. Două victime, dintre care una încarcerată. Două autoturisme implicate (galerie foto+video)

22 Jan 2019 3416

Tragedie. Vânător, rănit mortal de mistrețul pe care îl împușcase de trei ori

22 Jan 2019 382

Doliu în lumea muzicii. Un celebru acordeonist a decedat

22 Jan 2019 419

Bilanțul morților a ajuns la 28. Gripa a făcut o nouă victimă

22 Jan 2019 228

Post vacant la Școala Gimnazială "George Coșbuc", comuna 23 August, județul Constanța

22 Jan 2019 278

Caz șocant. Bărbat arestat pentru 30 de zile fiind acuzat de viol şi corupere sexuală a minorilor. Victima, o fetiță de 7 ani

22 Jan 2019 234

Un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, premiat cu Emblema de Onoare a Armatei României la împlinirea a 100 de ani

22 Jan 2019 194

Mustafa Tartousi va fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava. Ce pedeapsă a executat și pentru ce a fost condamnat

22 Jan 2019 225

Bilanț îngrijorător. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns marţi la 27

22 Jan 2019 179