Stiri calde

Director în cadrul Ministerului Economiei, cercetat pentru conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către PODRUMARU ANCA - MIHAELA, Director al Direcţiei Politici Industriale, Competitivitate şi Transport Energie - D.P.I.C.T.E. din cadrul Ministerului Economiei.
 
Potrivit ANI, PODRUMARU ANCA - MIHAELA a semnat în calitate de director exemplarul 2 al Ordinului Ministrului Economiei din data de 14 aprilie 2017, prin care persoana evaluată a fost desemnată manager proiect în cadrul echipei de implementare a proiectului DaNuBioValNet. De asemenea, persoana evaluată a semnat şi aprobat atât în calitate de angajat în proiect, cât şi de manager de proiect pontajul pentru activitatea sa în cadrul proiectului DaNuBioValNet, în lunile aprilie, mai şi iunie 2017.
 

”Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: 'Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative', art. 71 din acelaşi act normativ potrivit căruia: 'Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitate, integritate, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public' şi art. 79, alin. (1), lit. c) din acelaşi act normativ potrivit căruia: 'Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: (...) c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice'.” - au transmis reprezentanții ANI. 

 
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PODRUMARU ANCA - MIHAELA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
 
'Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (...)'.
 
'Persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese (...) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului'.
 
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul Brazilianul Eric a plâns după câștigarea Cupei României. Ce a spus Hagi. Vine și Gică Popescu la echipa de pe litoral?

26 May 2019 598

Grav accident rutier, în această noapte, în judeţul Constanţa. O maşină şi o căruţă s-au făcut praf. O victimă (galerie foto)

26 May 2019 4104

​Judecătorul Cristian Deliorga a cerut CSM eliberarea din funcția de judecător al Curții de Apel Constanța, prin pensionare

25 May 2019 408

Atentat în Franța la Lyon. Explozia unui colet-capcană s-a soldat cu 13 răniţi. Cine este principalul suspect

25 May 2019 334

Elevi de la Seminarul Teologic din Galaţi reținuți pentru crimă. Un bărbat a fost înjunghiat mortal pe stradă

25 May 2019 532

Accident cumplit în județul Arad. Un biciclist a fost decapitat după ce a fost lovit de un autoturism condus de un șofer în stare de ebrietate

25 May 2019 380

Ce a declarat ministrul Sănătății despre pacientul decedat după ce ambulanța a rămas împotmolită în noroi

25 May 2019 392

Peste 5.000 de minori au dispărut de acasă în ultimul an. Constanța, unul dintre orașele cu cele mai multe cazuri

25 May 2019 392

Ce surprize le-au mai făcut șoferii, în ultimele ore, polițiștilor rutieri constănțeni

25 May 2019 552

Un tânăr din Valu lui Traian reținut pentru tâlhărie. Fapta s-a petrecut în zona Gării Constanța

25 May 2019 441

Un autoturism s-a răsturnat între localitățile Teliu și Brădeț din județul Brașov

25 May 2019 392

Cine are drept de vot, cum și unde se votează la alegerile europarlamentare și pentru referendum?

25 May 2019 465

#citeșteDobrogea La mulți ani, domnule academician Petre Frangopol! Mesaje de... acasă (document)

25 May 2019 557

#citeșteDobrogea Remember Dumitru Lupu, la 67 de ani de la naștere. Lucrarea sa de suflet, „Adio, Chiustenge“, încă așteaptă

25 May 2019 734

info-sud-est.ro La început a fost teroarea

24 May 2019 449