Directorul general al Tarom a "zburat" din funcţie. Belgianul se plânge că a fost "executat"!

 
Directorul general al Tarom, Christian Edouard Heinzmann, a anunțat, astăzi, că îşi va înceta mandatul de director general la miezul nopţii, în acelaşi timp cu încetarea mandatului de director de resurse (accountable manager) al companiei. Urmează un Consiliu de Administrație pentru ca Heinzmann să fie revocat din funcție, același consiliu care îl numea pe belgian în funcție în 2012.
 
Directorul spune că nu va participa la ședință, pentru că este doar ”o execuție”. Christian Heinzmann este singurul manager străin care se află în fruntea unei companii de stat în România.
 
Acestuia i se reproșează managementul defectuos, inclusiv de la nivelul Ministerului Transporturilor. Se pare că Tarom a plătit un milion de dolari pentru pasagerii care au aşteptat prin aeroporturi după avioanele care întârziau sau pentru curse anulate. Iar mai mulţi angajaţi au primit bani care nu li se cuveneau. De trei ani de când este la conducerea instituţiei, Christian Heinzmann este acuzat că nu şi-a îndeplinit sarcinile asumate. 

Circa 100 de salariaţi ai Departamentului Tehnic din cadrul Tarom au protestat, săptămâna trecută, solicitând plata orelor suplimentare. Atunci, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat că în următoarele câteva săptămâni se vor mai face schimbări la nivelul Tarom, precizând că protestul spontan declanșat de angajați va fi rezolvat la nivelul companiei.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.