Directorul Liviu Petrache și administratorul Marius Merfu din cadrul SMART SA, trimiși în judecată

 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:
 
Liviu Petrache, la data faptei director al Direcției de Mentenanță și Dezvoltare din cadrul Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (SMART) SA (societate de interes național deținută de stat), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
 
Marius Merfu, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 20 - 30 aprilie 2015, inculpatul Petrache Liviu, în calitate de director al Direcției Mentenanță și Dezvoltare a SC SMART SA, a pretins și primit pentru sine și pentru alții, de la inculpatul Merfu Marius, 4 telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervențiilor sale la nivelul decidenților din cadrul Sucursalei Constanța a societății de stat SC SMART SA, pentru plata unei facturi către firma cumpărătorului de influență.
 
Concret, inculpatul Petrache Liviu a pretins și primit cele 4 telefoane mobile în schimbul promisiunii de intervenție, astfel încât să fie aprobată achitarea unei facturi emisă de societatea inculpatului Merfu Marius.
 
Ulterior, urmare a înțelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce conținea patru telefoane mobile marca„Samsung Galaxy S6 Edge”.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic de influenţă la sucursala din Constanţa? Liviu Petrache, directorul de Dezvoltare al SMART SA, trimis în judecată

15 Dec 2015 2027

UPDATE 4. Intervenţii la Sucursala Constanţa Liviu Petrache, director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a SC Smart SA, sub control judiciar (document)

19 Nov 2015 3588