Stiri calde

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, susţine în aceste momente o conferinţă de presă referitoare la meniul pe care il primesc pacienţii internaţi în cadrul SCJU şi nemulţumirile apărute în spaţiul public în ultima perioadă.

În urma anchetei interne demarate, s-a stabilit că produsele erau conforme, în termen și fără modificări ale gustului. Meniurile au fost întocmite de un asistent dietetecian, în funcție de recomandările medicului curant. În cadrul comisiei de nutriție întrunite astăzi s-a stabilit ca medicii nutriționiști din SCJU să monitorizeze îndeaproape meniurile întocmite de asistentul dietetician.

Cătălin Grasa a spus că acuzațiile aduse societății care prepară mesele pacienților precum că produsele ar fi alterate, sunt nefondate.

"Suntem deschişi în ceea ce privește elementele negative reale, pentru a îmbunătăți actul medical. Acuzațiile apărute în mediul online cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate. Imediat după apariția acestor imagini ne-am autosesizat şi am demarat o anchetă. Aceasta nu a confirmat acuzațiile aduse", a punctat directorul Cătălin Grasa.


Mai mult, acesta a precizat că toate meniurile sunt făcute împreună cu medicul dietician. De asemnenea, se ţine cont şi de valoarea alocației de hrană. Spre exemplu, pentru adulți este de 10 lei pe zi, pentru diabetici -15 lei pe zi, iar pentru însoțitori - 7 lei pe zi.

Ce a declarat Petre Preda, reprezentantul societății SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, firma care se ocupă de hrana pacienților de la Spitalului Județean

„Atat calitatea alimentelor, calitatea produselor finite, precum si prepararea hranei si livrarea hranei au fost verificate de catre salariatul spitalului, respectiv asistentul dietetician de serviciu.  

Apreciem ca fiind tendentioasa si rautacioasa postarea in cauza
Daca unul din pacienti are vreo nemultumire firesc este sa sesizeze personalul sectiei, sa solicite clarificari, sa se acorde posibilitatea analizarii situatiei, a temeiniciei nemultumirii, si nu sa transmita imagini sau pareri tendentioase care afecteaza imaginea noastra si a spitlalului.  

Referitor la postarea altei mamici din data de 04.06.2019, precizam urmatoarele: Meniul mamicii internate pe sectia de pediatrie, ca insotitor, cu o alocatie de hrana de lei/zi ( pentru trei mese)  la masa de cina a fost compus din Crema de branza de capra  150 gr. Delaco Grace 1 cutie, cartofi natur 250 gr.si ceai lipton cu lamaie 250 ml.

Copii din sectia pediatrie, care sunt internati in sectia de pediatrie si nu au regimuri dietetice au primit la cina Crema de branza de capra  150 gr. Delaco Grace 1 cutie, cartofi natur 250 gr., ceai lipton cu lamaie 250 ml si doua eugenii cu vanilie – 40 de grame. Copiii cu alte diete au primit la cina dovlecei gratinati cu branza de vaci – 250 de grame, ceai Lipton cu lamaie – 250 ml si 2 napolitane cu vanilie – 40 de grame.

Avand in vedere postarea doamnei internate ca insotitor pe sectia de pediatrie precizam urmatoarele: Apreciem ca fiind incorecta informatia potrivit careia un copil a primit la masa de cina din seara de 4 iunie 2019 este incorect prezentata, copii primind meniurile asa cum le-am prezentat mai sus. In mod tendentios nu a postat si cutia cu branza pe care a primit-o. probabil pentru ca stia ca valoarea alocatiei la care a fost internata este de 7 lei/zi cu tva pentru mic dejun, pranz si cina iar numai cutia cu branza primita are valoarea de 7,18 lei.
Atat calitatea alimentelor, calitatea produselor finite, precum si prepararea hranei si livrarea hranei au fost verificate de catre salariatul unitatii dumneavoastra, respectiv asistentul dietetician de serviciu.  

Ca argurment la cele sustinute mai sus precizam faptul ca in dimineata urmatoare primei postari, respectiv in data de luni,3 iunie, o echipa de control formata din trei inspectori din cadrul Consiliului Judetean Constanta au mers in saloane, au facut fotografii ale hranei, dupa care s-au prezentat la bucataria noastra si au verificat modul de provenienta a marfurilor, modul de depozitare, conditiile de lucru, termenele de valabilitate, precum si probele alimentare. In urma verificarii nu s-au constatat deficiente.

Consideram ca persoanele care fac astfel de demersuri fara a avea sustenabilitate trebuie sa fie intr-un anumit fel sanctionate pentru ca prin astfel de gesturi de denigrare oamenii isi pierd increderea in serviciile oferite de  Spitalul Judetean Constanta.

Apreciem ca postarile sunt tendentioase si au ca scop denigrarea unitatii sanitare si in consecinta si a societatii noastre.
Asiguram pe toti pacientii internati la Spitalul Judetean Constanta ca societatea noastra este permanent preocupata de a oferi servicii si produse de calitate. Aceasta in conditiile in care nivelul alocatiilor de hrana stabilite prin Hotarare de Guvern a ramas nemodificat iar preturile alimentelor de baza s-au scumpit substantial unele chiar si cu 500%
Dorim tuturor pacientilor insanatosire grabnica!”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Județean Constanța a încheiat un nou contract. Ce firmă se va ocupa de lucrări (document)

17 Oct 2019 547

Cine demolează clădirile fostului spital de ortopedie din Eforie Sud

07 Oct 2019 639

Cătălin Grasa, „numărat ca la box“ de preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu

01 Oct 2019 1822

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, achitat! DNA Constanţa nu renunţă la proces

18 Sep 2019 862

În ziua Naşterii Maicii Domnului, meniu de sărbătoare pentru pacienţii din Constanţa, oferit de echipa Arimex Comexim 2000

09 Sep 2019 889

Constanţa Angajată a unui hypermarket, agresată de doi necunoscuţi. Femeia a ajuns la spital

28 Aug 2019 11317

Picus Consulting SRL, firma fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa, în faliment. Judecata continuă

12 Aug 2019 767

O persoană a fost lovită cu toporul în cap, în Cobadin

30 Jul 2019 9942

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 10377

Firma în care este asociat un consilier judeţean se va ocupa de servicii de spălare în Spitalul Judeţean Constanţa (document)

11 Jul 2019 1088

Imagini de la eveniment. Constanţa Accident rutier lângă Spitalul Judeţean, cu două maşini implicate. O persoană rănită (galerie foto + video)

25 Jun 2019 2672

Primii paşi pentru înfiinţarea Centrului de Reumatologie la Constanţa. Primăria a eliberat certificatul de urbanism (documente)

21 Jun 2019 1237

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 710

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 836

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 2668