UPDATE 2 Discuţii despre blocul pe care notarul Steluţa Daniela Orban vrea să-l ridice pe Ştefăniţă Vodă (galerie foto)

La sediul Primăriei Constanţa are loc, în aceste momente, dezbaterea publică organizată pentru consultarea cu privire la propunerile preliminare ale Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona delimitată de strada Ştefăniţă Vodă, unitatea militară, terenuri proprietate publică şi privată.
Iniţiatorul PUZ-ului este notarul Steluţa Daniela Orban, soţia afaceristului Lucian Orban, care deţine falimentarul ICIL SA Constanţa.
 
„Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la regimul de construire, diversificarea funcţiunilor din zonă, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor“, se arăta în argumentarea PUZ-ului.

Din partea Primăriei Constanţa, sunt prezenţi Simina Stăiculescu, inspector Birou Strategii Urbane, Cristina Stamat, inspector Biroul Strategii Urbane, iar din partea beneficiarului Steluţa Daniela Orban sunt arhitectul Simona Buculeasa şi urbanistul Simona Şocarici.

Doar trei constănţeni sunt prezenţi la dezbatere, dar şi Sorin Belu de la Asociaţia Baricada verde.

UPDATE 2, ora 11.51

Cei prezenţi au câteva cerinţe, şi anume: lărgirea străzii Ştefăniţă Vodă de la două la patru benzi, realizarea unui sens giratoriu lângă Unitatea Militară şi păstrarea copacilor.     

UPDATE 1, ora 11.33

Iniţiatorul PUZ-ului deţine terenul pe care vrea să-l transforme în ansamblu de unităţi locative. Blocul va fi de p+7, faţă de p+9, cum era prevăzut iniţial.


Citeşte şi Blocul de nouă etaje pe care notarul Steluţa Daniela Orban vrea să-l ridice pe Ştefăniţă Vodă, la mâna constănţenilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezultatul informării și consultării PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

19 Mar 2024 901

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 1080

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 947

Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia

04 Feb 2024 719

Imobiliare Constanța Se modifică PUZ-ul inițiat de Mobipark controlată de Boni, Cioroianu și Cărămidă pentru investiția din Palazu Mare, mal lac Siutghiol (DOCUMENTE)

21 Dec 2023 1327

Crizantema SRL, investiție pe strada Cibinului din Constanța. PUZ-ul a trecut de etapa de consultare și dezbatere publică (DOCUMENTE)

13 Sep 2023 1142

Imobiliare Constanța S-a stabilit data dezbaterii publice pentru noua investiție a Medimar Imagistic Services de pe strada Jupiter (DOCUMENT)

10 Sep 2023 1271

Dezbatere publică la Medgidia pentru elaborarea unui PUZ generat de un imobil ridicat de firma familiei Butnaru

24 Aug 2023 874

Imobiliare Constanța Dezbaterea publică pentru Planul Urbanistic Zonal inițiat de Crizantema SRL are loc pe 18 august la sediul Primăriei (DOCUMENT)

03 Aug 2023 1491

Când are loc dezbaterea publică pentru investiția pe care stomatologul VIP-urilor vrea s-o facă în municipiul Constanța (DOCUMENT)

17 Jul 2023 2529

Constănțenii cer oprirea haosului urbanistic Prima dezbatere publică pentru „Actualizarea Planului Urbanistic Zonal Palazu Mare“

18 Jun 2023 1343

A fost publicat raportul informării și consultării publicului Pro și contra proiectului piață urbană Gara Constanța! (DOCUMENT)

15 Apr 2023 3201

Primăria Crucea a pus în dezbatere publică PUZ-ul proiectului „Construire parc fotovoltaic Băltăgești”

14 Apr 2023 1134

Primăria Crucea a pus în dezbatere publică PUZ-ul proiectului „Construire parc fotovoltaic Băltăgești”

13 Apr 2023 1013

A fost stabilită data dezbaterii publice pentru PUZ destinat unor noi unități de producție, depozitare și logistică în Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2023 1447