Dispare Congaz Constanţa? Ce planuri are GDF SUEZ, acţionarul majoritar

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii GDF Suez Energy România a convocat, pentru data de 28 aprilie, ora 16.00, la sediul societăţii , Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA).
 
Primul punct pe ordinea de zi este aprobarea divizării totale, fără a intra în lichidare, a societăţii Cangaz - SA, societate română pe acţiuni, ce are sediul pe strada Vasile Pârvan nr. 16, Constanţa şi a participării GSER la divizarea acesteia şi transferarea întregului patrimoniu către două societăţi existente, respectiv către GDF Energy România SA şi Distrigaz Sud Reţele SRL, se arată în convocatorul publicat în Monitorul Oficial al României.
 
Divizarea se va realiza prin transferul întregului patrimoniu către cele două societăţi beneficiare, respectiv GDF Energy România SA şi Distrigaz Sud Reţele SRL.
 
Totodată, acţionarii vor avea pe ordinea de zi aprobarea împuternicirii membrilor Consiliului de Administraţie al GSER pentru a întocmi proiectul de divizare şi mandatare a Preşedintelui Director General al Societăţii, Eric Stab, în vederea semnării acestuia.
 
Totodată, se va discuta aprobarea mandatării lui Eric Stab pentru desemnarea şi numirea expertului independent care să acţioneze pentru toate societăţile implicate divizate.
 
De asemenea, Traian Capota, din Bucureşti, şi Ana-Maria Catargiu, din Constanţa, vor fi propuşi pentru a îndeplini toate formalităţile necesare pentru înregistrarea , hotărârilor sau a proiectului de divizare la Registrul Comerţului.
 
Traian Capota, în calitate de reprezentant al GDF Suez Ebergy România SA, urmează a fi persoana mandatată să semneze aprobarea divizării totale a societăţii Congaz SA, dar şi de participare a Distrigaz Sud Reţele la divizarea acesteia şi transferarea întregului patrimoniu către GDF Energy România SA şi Distrigaz Sud Reţele SRL.
 
 Documentele şi materialele aferente problemelor incluse pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pot fi consultate de acţionarii interesaţi, la sediul societăţii, începând cu data de 6 aprilie, în zilele lucrătoare, între orele 9.00 - 15.00.
 

La adunare pot participa doar acţionarii  înscrişi în Registrul acţionarilor al societăţii la data de 22 aprilie, conform extrasului din Registrul acţionarilor eliberat de societate.
 
Dreptul de vot poate fi exercitat direct sau prin reprezentant. Accesul reprezentanţilor îndreptăţiţi să participe la AGEA este permis pentru acţionarii reprezentaţi şi persoanele juridice, în baza procurii/mandatului acordat de acţionarul respectiv persoanei împuternicite să îl reprezinte.

 
GDF Suez Energy a preluat în iunie anul trecut 57,18% din Congaz Constanţa de la E.ON Ruhrgas Internaţional şi OMV Petrom, şi a ajuns astfel să controleze 86% din capitalul distribuitorului de gaze naturale. Restul capitalului social al Congaz este deţinut de Petroconst (13,94%), Consiliul Local al municipiului Medgidia (0,028%), Consiliul Local al oraşului Mihail Kogălniceanu (0,141%), Consiliul Local al oraşului Ovidiu (0,028%) şi Consiliul Local al comunei Cogealac (0,084%), conform incont.ro.
 
Portofoliul de clienţi ai Congaz include 55.000 de clienţi din judeţul Constanţa.
 
La finalul anului 2013, Congaz raportase o cifră de afaceri netă de 158,1 milioane de lei şi un profit net de 13,7 milioane de lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.