UPDATE-Dispare o bancă?

 
Cele mai mici dintre băncile cu acționariat grecesc din România sunt în discuții avansate pentru o fuziune, iar sursele Profit.ro susțin că noua entitate va activa sub numele Banca Românească.
 
Din cele patru subsidiare ale băncilor grecești din România se prefigurează să rămână doar trei. Piraeus Bank România, filială a grupului elen Piraeus, și Banca Românească, filala grupului National Bank of Greece, se pregătesc de o fuziune în România.
 
Conducerea viitoarei bănci ar urma să provină din zona Banca Românească, au precizat sursele Profit.ro. Discuțiile dintre cele două bănci au avut ca bază inclusiv compatibilitatea între portofoliile lor.

Articolul integral pe Profit.ro.

UPDATE, ora 14.23:

În urma acestui articol, am primit un punct de vedere din partea Băncii Piraeus, pe care vi-l redăm integral:

„Profit.ro a publicat un articol care susţine că Piraeus Bank România s-ar află într-un proces de fuziune cu o altă bancă de pe piaţă. Informaţia este complet neadevărată. Pentru buna regulă, vă rugăm să primiţi punctul de vedere oficial, exprimat de şeful reţelei internaţionale a Piraeus Bank, Grecia.
“Atât substanţa, cât şi implicaţiile textului prezentat astăzi în profit.ro sunt, complet neadevărate.
Nu am discutat niciodată cu Naţional Bank of Greece despre operaţiunile din România şi nici nu avem în plan acest lucru.
Prioritatea noastră este acum sprijinirea subsidiarei din România pentru a îşi îmbunătăţi operaţiunile, spre beneficiul clienţilor şi băncii dar şi pentru a contribui în continuare la dezvoltarea economică a ţării.” - Constantinos Loizides, Head of Internaţional Banking Operations din Centrală Piraeus Bank Grecia”.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O cunoscută bancă pleacă din România. Şi-a vândut toate activele

29 Dec 2017 3455

SC Zaha Grup SRL şi-a cerut intrarea în insolvenţă

21 Sep 2015 2525

Casa fostului primar Cati Hristu, de vânzare O bancă încearcă, din nou, să recupereze datoria de 188.622 de franci elveţieni (document)

15 May 2015 5119

Rezultatele testelor de stres efectuate de BCE 25 de bănci din Europa au picat testul. Află care sunt prezente şi în România

26 Oct 2014 2136

O cunoscută bancă se retrage din România

13 Aug 2014 2534