Disputa Radu Mazare - Gheorghe Bosinceanu - Ana Maria Topoliceanu pe tema unor active de pe litoral (video)

mazare_bosanceanu.jpgAcuzaţii noi la adresa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, venite din partea lui Radu Mazăre. Potrivit unor documente aflate în posesia primarului Constanţei, statul român ar fi vândut un hotel pe care l-ar fi luat înapoi, ulterior, în închiriere. Ironicul situaţiei persistă, însă. După luarea în închirie a hotelului pe care tot el l-ar fi vândut, statul român s-ar fi obligat, contractual, să-l renoveze.

"SC Neptun Olimp, care se ocupa de hotelurile şi activele din Neptun, a avut ca principal scop, după Revoluţie, privatizarea ei. Întâi au fost date hotelurile în locaţie de gestiune, după care au fost privatizate. Neptun Olimp a privatizat parte din hoteluri încasând banii din aceste hoteluri, rămânând numai cu două-trei active", a spus, la Realitatea TV, Radu Mazăre.

Potrivit edilului constănţean, în 2008, Neptun Olimp a avut profit de 24 de miliarde de lei vehi. În 2009, după ce Elena Udrea a preluat portofoliul de ministru al Turismului, a avut pierdere de 23 de miliarde. Aşadar, susţine Mazăre, într-o singură vară au dispărut 47 de miliarde de lei. "Consiliul de administraţie confirmă cifrele", asigură Mazăre.

Unul dintre hotelurile care a fost privatizat este Hotelul Oltenia, privatizat de către Neptun şi care în prezent, conform datelor de la Registrul Comerţului, este deţinut de Societatea Oltenia Estival 2002 SA, în care partener este SIF Transilvania şi SC Histria SRL, care deţine majoritatea.

"Conform indicatorilor financiari ai bilanţului depus pe 2008, a avut profit 38.000 de lei, aproximativ 9.000 de euro", susţine Mazăre.

"În 2009, după ce Udrea preia ministeriatul, schimbă directorul, numeşte director la Neptun SA un consilier local PDL Mangalia, vicepreşedintele organizaţiei PDL Mangalia, face un contract de închiriere între Societatea Oltenia Estival 2002 SA, deţinătoarea hotelului privatizat, şi Nepun Olimp SA. De data asta, statul închiriază hotelul pe care l-a privatizat cu patru ani în urmă", explică edilul.

"În contractul de închiriere se spune că valoarea contractului este de 50.000 de euro pe vară chirie, plus 15% din profitul brut pe care-l obţine, iar în obligaţiile statului intră mai multe, pentru că statul este chiriaş acum, printre care să preia imobilul în starea în care se află în momentul semnării contractului, adică dărăpănat, să facă, pe cheltuiala sa, toate reparaţiile. Cu alte cuvinte, ia hotelul de la cel care avusese profit 9.000 de euro, îi dă 50.000, plăteşte toate cheltuielile şi-i repară şi hotelul. Asta s-a întâmplat în 2009, când societatea a intrat pe pierdere de 24 de miliarde.(...) Să nu care cumva să credeţi că Udrea a fost sesizată că este ceva neînregulă. Acelaşi lucru se întâmpla şi pe 18 ianuarie 2010. Obiectul contractului, Neptun Olimp, Oltenia Estival SA 2002. Adică nu s-au terminat reparaţiile", completează Mazăre.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, a respins acuzaţiile lui Mazăre: "Profitul realizat de această societate în 2008 se datorează vânzării unor participaţii. Activul Hotel Oltenia, care se închiriază de patru ani, nu de anul trecut, este un activ pe profit. Această situaţie produce profit. Activul Oltenia este pe profit. Hotelul Oltenia s-a preluat în 2001. S-au făcut contracte succesive", a explicat Topoliceanu.

Topoliceanu a precizat că pierderile de la Neptun s-au datorat faptului că în 2009 nu s-a mai vândut nimic. "În ceea ce priveşte Hotelul Oltenia, sigur vom obţine profit. Societatea Neptun Olimp e deţinută împreună cu SIF, nu este în exclusivitate proprietatea Ministerului Dezvoltării. Competent poţi să fii şi dacă reduci pierderile. În acest moment se gândeşte o strategie care să privatizeze. Ministerul are trei reprezentanţi din cinci în Consiliul de administraţie. În legatură cu pierderile de la SC Mamaia, astea se datorează şi pierderilor de la telegondolă, acolo se fac 10.000 de euro pe zi în sezon", atacă Topoliceanu.


La rândul său, şi patronul Hotelului Oltenia, Gheorghe Bosânceanu, a negat acuzaţiile lui Mazăre: "Nu a făcut nimeni cadouri. Radu Mazăre a prezentat acest contract cu rea-credinţă, el are o problemă cu mine şi îmi face plângeri peste tot. De câţiva ani credeam că m-a uitat. Nu contează cine a cumpărat, procedura de cumpărare a hotelului a fost legală. Dacă vă uitaţi acolo în contract e vorba de reparaţii curente. Acestea se referă la acele reparaţii pe timpul pe cât are hotelul în chirie şi se referă la lucrurile care se strică pe timpul duratei în care îl are în chirie. Investiţiile le-a făcut exclusiv proprietarul."

Sursa: realitatea.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 199

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 995

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3769

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 651

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 620

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 597

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 819

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 612

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 836

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1399

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1098

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 948

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1473

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1666