DNA a clasat dosarul în cazul lui Victor Piţurcă, deoarece „faptele nu există” Fostul selecționer nu are de achitat despăgubiri Federației Române de Fotbal

 
Direcţia Naţională Anticorupţie a clasat dosarul privind rezilierea contractului dintre Federaţia Română de Fotbal şi Victor Piţurcă. Asta, fără ca fostul selecţioner al echipei naţionale să achite despăgubiri, întrucât „faptele nu există", informează B1 TV.

„A rezultat din actele dosarului că, în cauză, nu poate fi pusă în mişcare acţiunea penală deoarece, conform articolului N punctul 2 din contractul invocat în plângere, raporturile de muncă pot înceta oricând prin acordul părţilor. Plata despăgubirilor despre care se vorbeşte în plângerea penală ar fi devenit incidentă doar în situaţia prevăzută de articolul N punctul 5 din acelaşi contract, text care stipulează denunţarea unilaterală a contractului de către oricare din părţi", potrivit DNA.

Fiind vorba de un act bilateral, niciuna din părţi nu datorează niciun fel de despăgubiri, se mai arată în ordonanța de clasare.

„În legătură cu susţinerea din plângere, conform căreia nu s-a respectat articolul 35 alineatul 4 litera J1 din statutul Federaţiei Român de Fotbal, aceste dispoziţii nu se aplică speţei de faţă, contractul de muncă fiind încheiat şi, respectiv, reziliat, exact de aceleaşi persoane îndrituite la aceasta; prevederile din statut menţionate se referă la eliberarea din funcţie ca act de voinţă al Federaţiei şi nu la acordul bilateral de care vorbeam mai sus", conform sursei citate.


Sursa: B1 TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiul lui Victor Piţurcă, plasat sub control judiciar în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme

01 Feb 2023 803

Victor Pițurcă a fost pus sub control judiciar!

31 Jan 2023 1105

Victor Pițurcă, reținut de DNA

30 Jan 2023 1273

Răzvan Burleanu va fi reclamat luni la DNA Ce i se reproşează preşedintelui FRF

19 Oct 2014 2135