DNA Dănuţ Nicolescu, comisar şef în Poliţia Capitalei, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Nicolescu Dănuţ, ofiţer de poliţie judiciară cu grad de comisar şef de poliţie în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB),  pentru săvârşirea infracţiunilor de:
 
- trafic de influenţă,
- complicitate la două infracţiuni de cumpărare de influenţă,
 
În rechizitoriul întocmit procurorii au reţinut următoarea stare de fapt :
 
La data de 15 mai 2014, inculpatul Nicolescu Dănuţ, în calitatea sa de ofițer de poliție, a primit de la  o persoană denunțătoare  suma de 100 lei, în schimbul promisiunii ca va interveni la organele de poliţie competente teritorial în zona Cinematografului Scala din Bucureşti, în vederea înlesnirii practicării prostituţiei de către două persoane de sex feminin, prin neefectuarea de  controale  de către poliţiştii competenţi şi neconducerea la poliţie a celor două persoane.
În ziua de 19 mai 2014, inculpatul Nicolescu Dănuţ, a ajutat-o pe aceeași persoană denunțătoare  la comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă,  în sensul că aceasta din urmă s-a angajat să ofere suma de 20.000 euro unui avocat, în scopul intervenţiei la judecătorii de la Judecătoria Urziceni, jud. Ialomiţa, pentru eliberarea din arest preventiv a fiului denunţătoarei. Ajutorul material şi moral dat de Nicolescu Dănuţ a constat în asigurarea denunţătoarei că el o poate ajuta cu liberarea fiului ei din arest preventiv, informarea acesteia că avocatul ar avea relaţii şi că ar putea interveni la magistraţi pentru eliberarea din arest a fiului ei, intermedierea întrevederii dintre denunţătoare şi avocat şi înştiinţarea avocatului că denunţătoarea este dispusă să dea 20.000 de euro în schimbul intervenţiei la magistraţii din Urziceni. Actele de complicitate morală şi materială au fost comise de Nicolescu Dănuţ în Bucureşti, în perioada 15.05.2014-19.05.2014.
Cu toate acestea, oferta denunţătoarei a fost respinsă de avocatul respectiv .
Prin urmare,  în ziua de 22 mai 2014, Nicolescu Dănuţ, a pus persoana denunţătoare în legătură cu un alt avocat, ajutând-o la comiterea unei alte infracţiuni de cumpărare de influenţă, prin aceea că aceasta a oferit celui de-al doilea avocat  suma de 50.000 lei, în scopul intervenţiei la judecătorii de la Judecătoria Urziceni, jud. Ialomiţa, pentru eliberarea din arest preventiv a fiul denunţătoarei. Ajutorul dat de Nicolescu Dănuţ la infracţiunea de cumpărare de influenţă a constat în asigurarea denunţătoarei, în perioada 20.05.2014-22.05.2014, că el o poate ajuta cu eliberarea fiului ei din arest preventiv, în schimbul unei sume de bani ce va fi plătită persoanei influente, informarea acesteia că avocatul ar avea relaţii şi că ar putea interveni pentru eliberarea din arest a fiului ei, transmiterea numărului postului telefonic la care  poate fi contactat avocatul, înştiinţarea avocatului că denunţătoarea este dispusă să dea 20.000 de euro în schimbul intervenţiei la magistraţii  de la Judecătoria Urziceni şi facilitarea întâlnirii dintre cei doi.
În cele din urmă, şi cel de-al doilea avocat a respins propunerea persoanei denunţătoare.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului  Bucureşti.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul  de specialitate a Serviciului Român de Informaţii.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 399

Oficial! 21 de polițiști de la Frontieră și un inspector de la Antifraudă, trimiși în judecată de DNA

27 Mar 2024 637

Patru inspectori de trafic rutier și Popovici Florin Mădălin, viceprimarul comunei Sârbi, județul Bihor, trimiși în judecată de DNA

25 Mar 2024 482

DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare

25 Mar 2024 388

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 971

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 669

Tribunalul Constanța, al 7-lea termen în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

23 Mar 2024 538

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 641

Avocat din Baroul Ialomița, trimis în judecată de procurorii DNA

22 Mar 2024 442

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 512

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 670

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 662

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 694

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6932

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783