DNA îşi schimbă structura de conducere. Mandat de şase ani pentru noua gardă

Structurile centrale ale DNA îşi schimbă componenţa. DNA a anuntat oficial declansarea procedurii de numire  pentru 12  functii  de conducere, din categoria celor a caror ocupare nu se face prin organizarea unor concursuri, transmite ştiripesurse.ro.

Astfel, cei interesati isi pot depune candidaturile pana pe data de 29 septembrie, la cabinetul Laurei Codruta Kovesi, urmand ca, dupa selectia facuta de catre sefa DNA, aceasta sa trimita propunerile catre Consiliul Superior al Magistraturii. Iar cum numirile in functii se fac pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu un mandat cu o durata similara, se poate spune astfel ca garda care se schimba la sefia DNA poate sa ramana pe pozitii numai putin de sase ani, scrie sursa citată.

O parte dintre numiri vor avea loc la structurile teritoriale Bacau, Brasov, Galati, Iasi si Suceava ale DNA. Pe de altă parte, la nivelul structurii centrale vor fi ocupate functiile de procuror sef al urmatoarelor unitati: Serviciul de combatere a coruptiei in justitie, Biroul de combatere a coruptiei din administratia centrala, Biroul de combatere a infractiunilor comise in legatura cu achizitiile publice, Biroul de combatere a infractiunilor care aduc prejudicii bugetului public, Biroul de legatura cu institutii similare din alte state si Serviciul tehnic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concurs la Direcţia Naţională Anticorupţie

10 Nov 2014 2056

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la cabinetul Codruței Kövesi Se caută 12 şefi pentru DNA

29 Sep 2014 1653

Senatorul PSD Alexandru Cordoş, urmărit penal pentru fapte de corupţie

12 Aug 2014 2033

EVZ - Dezvăluiri EXCLUSIVE din dosarul Blejnar-Marta. DNA „«Regele Motorinei» i-a dat o șpagă de 1,1 milioane de euro lui Elan Schwartzenberg”

21 Jul 2014 2867

Procurorii DNA solicită prelungirea arestării lui Mircea Băsescu

15 Jul 2014 1913

Se caută trei șefi în Direcția Națională Anticorupție

20 Apr 2014 3110