DNA Liviu Olariu, fost adjunct al IPJ Bistriţa, urmărit penal

 
În completarea comunicatelor nr. 1682 și 1684 din data de 25 noiembrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:
     Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Olariu Liviu, comisar şef de poliție,  adjunct al şefului IPJ Bistriţa Năsăud, la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată(7 acte materiale).
 
        Din ordonanța de punerea în mișcare a acțiunii penale, întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora :
 
      În datele de 31.07.2014, 06.11.2014 și 07.11.2014, inculpatul Olariu Liviu, atât personal cât și prin intermediul şefului Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, inculpatul Hasnăș Roberto Emil, a intervenit asupra agenților de poliție din teren, pentru ca aceștia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu constata şi sancţiona diferite contravenţii la regimul circulației. 
 
        La datele de 20.08.2014, 30.08.2014, 29.09.2014 și 12.10.2014, inculpatul Olariu Liviu a participat, alături de alți poliţişti,(cadre din conducerea IPJ și subordonați), la falsificarea raportării, respectiv a conţinutului buletinelor de evenimente, în cazul a 4 accidente de circulație soldate cu victime omenești.
        Scopul conduitei abuzive a fost acela de neraportare a accidentului rutier cu victime şi de neevidenţiere a acestuia în EAC (Evidenţa Accidentelor de Circulaţie).
        În unele cazuri, deşi a cunoscut situaţia reală de fapt, inculpatul Olariu Liviu şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, neluând măsurile care se impuneau pentru ca subordonaţii săi să îşi respecte obligaţiile de înregistrare şi raportare a accidentelor rutiere, din care au rezultat vătămări corporale, precum şi obligaţiile de întocmire a dosarului de cercetare penală, conform dispoziţiilor de procedură penală în vigoare. 
 
          În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
          Inculpatului Olariu Liviu i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 
 
          Facem precizarea că  punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.