Stiri calde

Doi cetățeni din Republica Moldova, suspectați de operațiuni ilegale cu carduri bancare, trimiși în judecată de DIICOT

La data de 22.11.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată,în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
 
GROSU ALEXANDRU, pentru săvârşirea infracţiunilorde constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (144 acte materiale), complicitate la infracțiunea de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată (90 acte materiale) şi complicitate la infracțiunea de punere în circulație de valori falsificate, în formă continuată;
 
BÎLICI VADIM, pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracțional organizat şi  operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
 
Potrivit unui comunicat al DIICOT, prin actul de sesizare s-a reţinut că  în perioada martie-iulie 2017, un grup de cetățeni din Republica Moldova, respectiv inculpații GROSU ALEXANDRU, BÎLICI VADIM și suspecții T. P., G. I. și Ș. E.  au acționat pe teritoriul României, în București, montând dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile bancare și camere video pentru înregistrarea momentului tastării codului PIN, pe bancomatele aparținând mai multor instituții bancare. Dispozitivele au fost montate pe un singur model de bancomat, respectiv NCR 5887, acestea fiind special adaptate pentru dimensiunile acestuia. Cei cinci au acționat în echipe de câte două persoane, venind și părăsind România, pe rând. Aceștia au transmis informațiile obținute prin compromiterea bancomatelor către persoane necunoscute care au clonat cardurile bancare copiate și au efectuat retrageri frauduloase de numerar, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și Australiei.
 
Cei cinci au acționat în echipe de câte două persoane, timp de aproximativ 2-3 săptămâni fiecare, montând dispozitive de skimming pe bancomate aparținând instituțiilor bancare menționate anterior. Fiecare echipă a avut zone favorite în care a acționat, dispozitivele de skimming fiind montate la intervale de 2-3 zile, însă uneori și în fiecare zi. De asemenea, fiecare membru al echipei era specializat, montând fie camera video, fie skimmer-ul propriu-zis. Începând cu data de 06.05.2017 până în data de 11.07.2017, bancomatele compromise au fost identificate în timp util de către organele de urmărire penală, astfel încât, cardurile introduse în acestea, în intervalul de timp cât dispozitivul de skimming a fost instalat, au fost blocate la debitare, evitându-se astfel crearea prejudiciului.
 
Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de suspecții T. P., G. I. și Ș. E.,  la data de 21 noiembrie 2017, suspectul T. P  fiind identificat pe teritoriul Republicii Moldova, cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate la locuinţa acestuia de către procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și poliţişti din cadrul Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova.
 
Dosarul a fost  înaintat spre competentă soluţionare  Tribunalului Bucureşti.
 

”Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Constanța cere ca zece persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc să rămână în arest

30 Mar 2020 286

DIICOT Evaziune fiscală de peste 7 milioane lei. Implicate 21 de societăți comerciale de tip fantomă

26 Mar 2020 495

Trafic de minori și proxenetism Un dosar instrumentat de DIICOT Constanța, bun de judecat

24 Mar 2020 914

DIICOT Droguri aduse în țară printr-o firmă de curierat. Un suspect, prins în flagrant

20 Mar 2020 539

Reținuți pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor (galerie foto)

20 Mar 2020 742

DIICOT Bărbat, reținut pentru pornografie infantilă în formă continuată şi şantaj

20 Mar 2020 669

Confiscarea specială a pastilelor de Xanax găsite la Cristi Borcea. Ce a decis Tribunalul Constanța

20 Mar 2020 854

DIICOT Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Drogurile, transportate din Turcia în România, în corp

16 Mar 2020 709

DIICOT a găsit la Tulcea droguri de 300 de milioane de euro. Dosarul, amânat

14 Mar 2020 611

DIICOTPercheziții la o societate comercială care ar fi comercializat cannabis prin intermediul unui site online

13 Mar 2020 497

Percheziții la Constanța! Doi soți, trimiși în judecată pentru trafic internațional de droguri

12 Mar 2020 1039

Percheziții domiciliare pe raza județului Constanța Bărbat, reținut pentru trafic de minori

11 Mar 2020 583

DIICOT 25 de persoane, reținute în urma unor percheziții de amploare

10 Mar 2020 711

USR cere înfiinţarea unei direcţii de investigare a infracţiunilor de mediu pe modelul DIICOT

10 Mar 2020 1164

Tânăr condamnat definitiv pentru trafic de droguri de mare risc

10 Mar 2020 750