Stiri calde

Doi copii din Fetești, diagnosticați cu SHU, au fost internați la "Marie Curie"

Ministerul Sănătății a anunțat că, aseară, au fost internați în Secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).
 

 "Este vorba despre un copil de șase luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului ”Alfred Rusescu” și care are o formă incompletă de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă și este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală. Celălalt copil este în vârstă de șapte luni, cu o formă severă de SHU și va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală", a precizat Direcția de presă, afaceri europene și relații internaționale a Ministerului.

 
Pe Secția de nefrologie rămâne internat și copilul din Mioveni, care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care se află sub tratament de specialitate și observație medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală, a informat sursa citată.  În prezent, în unitatea sanitară sunt internați trei copii diagnosticați cu SHU.
 
Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.