MApN Doi dintre militarii răniți în Afganistan vor fi tranferați la un spital din Germania

 
Starea de sănătate a militarilor răniți, joi, în Afganistan, evoluează în mod favorabil, toți patru fiind în afara oricărui pericol, urmând ca doi să fie transferați la un spital din Germania pentru investigații suplimentare, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN), potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al MApN, pentru doi dintre militarii răniți, caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță și Dan Cornel Crăciun, medicii militari din Afganistan au decis, astăzi, transferul către Spitalul Militar din Landstuhl, Germania, pentru investigații suplimentare.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților și a dispus informarea promptă și periodică a familiilor acestora.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa și caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță, Dan Cornel Crăciun și Cristian Stoica au fost răniți, joi, în jurul orei 9,00 (ora României), în timpul executării unei misiuni de patrulare terestră. La aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar, o mașină-capcană a explodat în apropierea militarilor români.

Potrivit MApN, plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani și este la a patra misiune în Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uță are 28 de ani și este la prima misiune în teatrul de operații, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Crăciun are 27 de ani și este la a doua misiune în Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani și este, de asemenea, la a doua misiune în acest teatru de operații.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ei sunt cei patru militari răniţi în Afganistan! Au mai fost plecaţi în misiuni. Unul din ei urmează să se căsătorească

14 Apr 2019 4440

Primul ministru Dăncilă despre militarii răniţi în Afganistan „Şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii internaţionale”

13 Apr 2019 7540

UPDATE Militari români răniți în Afganistan! În ce stare sunt. Oficial de la MApN

13 Apr 2019 3282

Trei militari români răniți în Irak și Afganistan vor primi titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului București“

22 Nov 2017 4592

Mesajul lui Klaus Iohannis după incidentul din Afganistan. Un militar român a murit și doi au fost răniți

15 Sep 2017 1976

Victor Ponta „Doi dintre militarii răniți în Afganistan au fost externați, sunt în stare foarte bună”

30 Apr 2015 1284

MApN Militari români răniți în Afganistan

30 Apr 2015 1351

Militari români răniţi în Irak şi Afganistan se antrenează pentru Jocurile Paralimpice

24 Jan 2015 2068