Stiri calde

Doliu în Episcopia Tulcii Slujbă impresionantă de pomenire pentru preotul şi soţia lui, morți într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim

O slujbă impresionantă de pomenire a fost ţinută la biserica din Peceneaga, județul Tulcea, pentru preotul Ionel Filimon şi soţia sa, morţi într-un accident rutier în timp ce se întorceau de la Ierusalim, precizează observator.tv.

Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, alături de un sobor numeros de preoţi, a săvârşit slujba de pomenire.

În predica sa, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a catalogat evenimentul ca o întâmplare tristă şi a precizat că Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casă.

“O întâmplare tristă, care a căzut asupra noastră ca un glas de traznet. Pr. Ionel şi presbitera Elena Angela au trecut pe neaşteptate dincolo. Parcă nu ne venea să credem, mai ales că ne-am întâlnit cu părintele şi era bucuros, şi cu alţi membri ai familiei se va duce să se închine la locurile sfinte. Nu ne gândeam că la întoarcerea lor să se întâmple acest groaznic accident, să treacă din viaţa aceasta la viaţa sfinţilor. E un moment greu ptr familie şi rămân doi copii orfani şi e deosebit de greu şi ptr familia cea a mare a parohiei şi pentru familia lor. Să luăm acest semn că o întâmplare, Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci. Niciodată în viaţa mea de episcop nu am întâlnit că să moară în acelaşi timp un preot şi preoteasa lui şi m-am rugat lui Dumnezeu să aşeze sufletelor în corurile sfinţilor. Nu sunt graiuri şi cuvinte să exprimăm suferinţa noastră, dar copiii nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul . Să nu uităm chipurile acestora şi să îi purtăm în sufletele noastre şi să îi pomenim permanent la Sfintele Liturghii. Credincioșilor acestei parohii le spun că întristarea lor să se prefacă în bucurie, iar cei doi să fie primiți în Raiul dumnezeiesc", a cuvantat Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii.


Citește și: Doliu în Episcopia Tulcii. Un preot şi soţia lui au murit într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim (galerie foto)​


Sursa foto: Facebook Alexandru Balaban


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier pe Centura Capitalei. Un camion a pierdut controlul direcţiei şi a lovit parapetul median. Traficul este blocat

18 Mar 2019 129

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în stațiunea Mamaia în zona Idu. Șoferul implicat ar fi cetățean străin (galerie foto+video)

18 Mar 2019 1292

Pe şoselele din România. Accident rutier grav. Trei victime. Forţe impresionante la intervenţie (galerie foto)

18 Mar 2019 617

Accident rutier pe DN67. Un autoturism și un autotren, implicate. Traficul a fost blocat în zonă (galerie foto)

18 Mar 2019 295

Se repetă povestea de la Constanţa. Urmărit de poliţişti. Doar că a fost mult mai rău. Maşină răsturnată, tineri salvaţi în ultima clipă. Şoferul băut (galerie foto)

18 Mar 2019 1904

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța. Victima, un pieton

17 Mar 2019 1423

UPDATE. Accident rutier în județul Constanța. Un căruțaș a fost grav rănit pe DN3. Ce s-a întâmplat

17 Mar 2019 1482

Accident rutier grav pe DN66. Trei autoturisme implicate. Traficul în zonă este blocat

17 Mar 2019 324

Accident rutier în lanț pe Valea Oltului. Cinci mașini, implicate. Sunt mai multe victime, printre care și o femeie însărcinată

17 Mar 2019 299

Accident în judeţul Olt. Un microbuz răsturnat, un autoturism în şanţ. Patru persoane au fost rănite (galerie foto)

17 Mar 2019 622

UPDATE. Accident rutier grav la ieşire din Constanţa spre Valu lui Traian. Decedatul este un ascuţitor de cuţite (galerie foto+video)

16 Mar 2019 8565

Accident rutier în Lumina, județul Constanța. O mașină a fost proiectată într-un stâlp. Șoferul, rănit

16 Mar 2019 1296

Accident rutier grav la la ieşire de pe Autostrada A4 spre Port Constanţa. Cu maşina în râpă. Şoferul este medic (galerie foto+video)

16 Mar 2019 4957

Accident rutier grav în Constanţa. A intrat cu maşina în clădirea ACR. Este implicat şi un taxi (galerie foto+video)

16 Mar 2019 1709

România. Tragedia de la Zidul morţii. Un tânăr s-a zdrobit cu autoturismul în sensul giratoriu. Avea numai 28 de ani (galerie foto)

16 Mar 2019 12499