Doliu în lumea sportului A murit antrenorul de atletism Nicolae Mărășescu

Este doliu astăzi în lumea sportului. Fostul antrenor de atletism Nicolae Mărășescu a încetat din viață, la vârsta de 78 de ani, în urma unui stop cardiac, informează Gazeta Sporturilor.  Mărășescu era internat la secția de terapie intensivă a spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală. Starea de sănătate a lui Nae Mărăşescu s-a înrăutăţit după ce acesta a suferit o operaţie la genunchi, în mai 2015.

Nicolae Mărăşescu era născut pe 12 noiembrie 1937, la Bucureşti. A practicat atletismul de performanţă, fiind legitimat la Steaua între 1962-1966. Are în palmares şi un titlu de campion naţional, la ştafeta de 4x100 metri (1965), conform GSP.ro.

A absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport în 1966, iar în calitate de antrenor i-a pregătit, printre alţii, pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu.

A activat 43 de ani ca antrenor, iar prin sportivii pregătiţi de el a câştigat cele mai multe medalii la principalele competiţii internaţionale: 27. A îndeplinit funcţia de secretar de stat la MTS şi a fost membru al COSR.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Ofiţeri de carieră la Constanţa, la începutul secolului trecut

03 Feb 2021 1181