Doliu în lumea sportului Un fost campion la box a murit

Pugilistul american Aaron Pryor, fost campion mondial WBA și IBF la categoria super-ușoară, a decedat la vârsta de 60 de ani, la Cincinnati (Ohio), în urma unei insuficiențe cardiace, a anunțat duminică familia sportivului, informează România TV.

„Anunțăm cu mare durere că scumpul nostru Aaron s-a stins din viață duminică la ora 5,57", a anunțat văduva sa, Frankie Pryor, potrivit sursei citate.

Supranumit „The Hawk" (vulturul), Pryor a câștigat 39 din cele 40 de meciuri de la profesioniști, dintre care 35 înainte de limită.

El a deținut titlul WBA la categoria super-ușoară din 1980 până în 1983, punându-și în joc centura de nouă ori, dintre care de două ori în fața nicaraguanului Alexis Arguello, pe parcursul unor meciuri spectaculoase.

Pryor s-a retras pentru prima oară din ring în septembrie 1983, după ce l-a învins pe Arguello prin KO în repriza a 10-a, înainte de a reveni în ring în 1984 când a cucerit titlul IBF în fața compatriotului său Gary Hinton la puncte.

Dar finalul său de carieră a fost umbrit de consumul de droguri, care a dus la pierderea titlului IBF pentru non-combat. În anul 1990, Aaron Pryor s-a retras definitiv din box.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.